Лавров на српском поздравио отварање Канцеларије РФ у Бањалуци

Јасно се види колико су јаке и искрене традиције антифашизма у српском народу, а Република Српска је право упориште историјске истине и борбе против покушаја искривљавања историје, поручио је шеф руске дипломатије

Проширење дипломатског кора у Бањалуци доказ је све већег значаја ауторитета Републике Српске као учесника у међународним процесима у складу са Дејтонским мировним споразумом, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у свом обраћању путем видео-линка на отварању Канцеларије амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Лавров је на српском поздравио и пожелео добродошлицу председнику Републике Српске Милораду Додику и осталим званицама на свечаној церемонији отварања Канцеларије, честитавши "колегама и пријатељима у Републици Српској на овом значајном догађају".

"Радили смо на томе већ неколико година. Урађен је обиман посао чији су резултати видљиви данас. Тренутак је заиста историјски, јер не отвара се сваки дан ново дипломатско представништво Руске Федерације у свету. Веома нам је драго што се ово дешава у пријатељској Републици Српској", поручио је шеф руске дипломатије. 

Опширније прочитајте овде.