Путин о косовском преседану и Југославији: До трагедије на Балкану довео Запад

Проблеми који су се накупили у бившој Југославији су се увећали због грубог спољашњег мешања. Већ тада се у пуном сјају показао главни принцип дипломатије НАТО-а - оптужити једну страну за све, поручио је председник Русије

Истина је да су постојали проблеми у бившој Југославији, али до ескалације је дошло пошто се умешао Запад, поручио је данас председник Русије Владимир Путин на састанку са руководством Министарства спољних послова.

"Проблеми који су се накупили у бившој Југославији су се брзо увећали због грубог спољашњег мешања. Већ тада се у пуном сјају показао главни принцип дипломатије НАТО-а, који је дубоко порочан и не доводи до ефикасних резултата при решавању комплексних сукоба. А тај принцип се, управо, заснива на томе да се једна од страна – она која им се из неког разлога не свиђа – оптужи за све грехе, те да се на њу обруше политичком, информационом и војном моћи, укључујући ту и економске санкције и рестрикције", рекао је Путин, након чега је подсетио да је такво деловање западних земаља било и у Ираку, Либији и Сирији.

Опширније прочитајте овде.