Путин и Ким Џонг Ун се провозали "аурусом" и прошетали Пјонгјангом

Руски председник је, поред тога што је севернокорејском лидеру поклонио још један руски аутомобил, током неформалног дела посете провозао домаћина "аурусом"

Руски председник Владимир Путин провозао је руским "аурусом" севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, након чега су лидери прошетали корејском престоницом.

Током пријатељске посете Путина Демократској Народној Републици Кореји је, поред званичних састанака и разговора, организован низ неформалних догађаја. Руски председник и севернокорејски лидери су посетили концерт у част Путинове посете, разговарали очи у очи без медија и разменили поклоне.

Један од поклона које је Путин поклонио Ким Џонг Уну је нови аутомобил руске производње "аурус", а ту су и адмиралски бодеж и сервис за чај, навео је раније помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

Ушаков није конкретно рекао шта је Путин добио као поклон, али је напоменуо да су "повезани са имиџом" руског председника.

Ово није први пут да руски председник поклања "аурус", јер је и раније, 18. фебруара, возило исте марке поклонио Ким Џонг Уну "за личну употребу". Такође, Путин је "аурс" поклонио и краљу Бахреина Хамаду бин Иси Ел Халифу.