Никола Танасић у "Релативизацији": Кметлук европских политичких елита према Америци је запањујући

"Суверена је она држава која сама може да одлучи хоће ли кренути у рат или склопити мир, а данас је таквих земаља врло мало. Такође, постоји велики ниво покорености у поноситим земљама Европе које никада нису биле званично покорене", каже саговорник Љиљане Смајловић

У новој епизоди "Релативизације", Љиљана Смајловић је разговарала с филозофом Николом Танасићем, колумнистом нашег портала и "Нове српске политичке мисли", о томе зашто смо данас већи Срби него у време бомбардовања, затим о колонијалном положају бројних земаља света, резолуцији о Сребреници, али и о најважнијој споредној ствари на свету – фудбалу.

Поводом четврт века од НАТО агресије на СР Југославију, Танасић констатује да му се чини да смо се од тог времена променили, односно да се много више бавимо оним што се назива идентитетска политика, чији су аспекти пре 20, 30 година били у запећку, што намерно, што случајно, нашом или кривицом других, иако је неспорно да се те кључне 1999. национална припадност пробудила у пуном јеку.

Опширније прочитајте у засебној вести овде.