Кит Кларенберг у "Релативизацији": Шта Велика Британија смера на Балкану?

Чувени истраживачки новинар, познат по свом раду на порталима "Грејзон", "Дикласифајд", "Крејдл" и многим другим, напомиње да је "прокси рат у Украјини производ британских обавештајних служби" и "нешто што су они активно желели и активно се залагали"

Елементи британских служби "очајнички" желе да отворе нови фронт у "прокси рату" против Русије, пошто ствари у Украјини не иду у замишљеном правцу, а Балкан би био идеално поприште за тако нешто, истиче независни истраживачки новинар Кит Кларенберг у разговору са Љиљаном Смајловић у новој епизоди "Релативизације".

Кларенберг, познат по свом раду на порталима "Грејзон", "Дикласифајд", "Крејдл" и многим другим, напомиње да је "прокси рат у Украјини производ британских обавештајних служби" и "нешто што су они активно желели и активно се залагали".

Сада, када ствари иду низбрдо на том фронту, Британија жели да осигура да се САД не извуку из сукоба тако што би потенцијално отворили нови фронт, за шта би Балкан био идеално поприште. "Не можете имати светски рат без Балкана", горко се нашалио Кларенберг, који последње четири године живи и ради у Београду.

Опширније читајте у засебној вести овде.