Русија

Стижу честитке председнику Русије: Путин наставља да јача суверенитет

Председник УАЕ Мухамед бин Зајед је међу првим лидерима који је честитао инаугурацију руском председнику Владимиру Путину
Стижу честитке председнику Русије: Путин наставља да јача суверенитетwww.globallookpress.com © https://rt.rs/rusija/88777-putin-ceremonija-inauguracija-svecanost/

У Кремљ пристижу честитке поводом данашње инаугурације Владимира Путина који је, положивши заклетву пред народом, званично ступио на дужност председника Русије коју ће обављати све до 2030. године.

Председник Уједињених Арапских Емирата Мухамед бин Зајед ал Нахјан је честитао Владимиру Путину инаугурацију и поручио да је Абу Даби привржен сарадњи са међународним партнерима зарад општег добра.

"Уједињени Арапски Емирати настоје да ојачају дијалог, развој и сарадњу за опште добро", наводи се у саопштењу председника УАЕ објављеном на Иксу.

Председник Мухамед бин Зајед је Путину пожелео срећу у "руковођењу државом на путу развоја и напретка" и изразио наду на наставак јачања стратешке сарадње УАЕ и Русије.

У Кремљ је стигла честитка и из Словачке од потпредседника парламента, док је самој свечаности у Москви присуствовао шеф словачке дипломатске мисије.

"Верујем у добре односе са Русијом", написао је потпредседник словачког парламента Лубош Блага на Телеграму.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је након церемоније инаугурације у Кремљу поручио да чека победу Русије и процват државе под руководством председника Владимира Путина.

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин је такође честитао званично ступање на дужност Владимиру Путину.

"Са Владимиром Путином су нераскидиво везани највећи догађаји у нашој држави у последњој деценији. И данас, када је добио мандат и поверење народа, Владимир Владимирович ће наставити политику јачања суверенитета и квалитета живота грађана Русије", написао је Собјањин на Телеграму.

image