Русија

Лавров разговарао са колегом из Саудијске Арабије о плаестинско-израелском сукобу

Министри су такође разговарали о перспективама развоја односа са акцентом на практичној реализацији оног што је договорено током званичне посете председника Русије Владимира Путина Ријаду у децембру 2023. године
Лавров разговарао са колегом из Саудијске Арабије о плаестинско-израелском сукобу© mid.ru

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров обавио је телефонски разговор са министром спољних послова Саудијске Арабије Фајсалом бин Фарханом ал Саудом о билатералној сарадњи и палестинско-израелском сукобу.

Лавров је са колегом из Саудијске Арабије разговарао о перспективама развоја односа са акцентом на практичној реализацији оног што је договорено током званичне посете председника Русије Владимира Путина Ријаду у децембру 2023. године.

Министри су посебну пажу посветили регионалним питањима у контексту до сада невиђене ескалације ситуације у зони палестинско-израелског сукоба и акваторије Црвеног мора, наводи се у саопштењу руског МСП-а.

Лавров и Фајсал бин Фархан ал Сауд су потврдили да се обе државе залажу за уједињење напора свих одговорних чланова међународне заједнице како би се што пре, политичким и дипломатским методама, регулисала опасна криза која подрива мир и стабилност на Блиском истоку.

image