Култура

Пијаниста Алексеј Володин наступа са Београдском филхармонијом 26. априла у Коларцу

Како је најављено, на програму концерта чији је гостујући диригент Данијел Рајскин, биће изведена поред Прокофјева и дела Марка Никодијевића и Дмитрија Шостаковича
Пијаниста Алексеј Володин наступа са Београдском филхармонијом 26. априла у Коларцу© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Београдска филхармонија најавила је да ће на концерту 26. априла (20 ч) у Коларчевој задужбини наступити са пијанистом Алексејем Володином.

"Познат по изузетно осећајном и технички бриљантном свирању, Володин је чест гост Београдске филхармоније, а овог пута извешће Концерт број три Сергеја Прокофјева, које је "једно од најпопуларнијих дела 20. века", пише у саопштењу.

Како је најављено, на програму концерта чији је гостујући диригент Данијел Рајскин, биће изведена поред Прокофјева и дела Марка Никодијевића и Дмитрија Шостаковича.

Филхармонијски наступ ће почети домаћом премијером Никодијевићеве композиције "Раздвајање вода на небеса и мора/Други дан. Токата за оркестар", чија је тема библијска прича о другом дану стварања света, најављено је у саопштењу.

Никодијевићево дело је настало као поруџбина фондације и оркестра "Музика Етерна" и премијерно је изведено са Теодором Куренцисом у Елбфилхармонији у Хамбургу, 2021. године, подсетила је Београдска филхармонија.

"Концерт крунише извођење Шесте симфоније Шостаковича, уз коју се Филхармонија у својој стогодишњој сезони присећа шведске турнеје из 2006. године, када је ово дело било често на репертоару", наведено је у саопштењу.

image
VV inauguration
banner