Русија

Извештај са фронта: Руске трупе уништиле нафтно складиште и осакатиле америчку војну технику

У саопштењу руског Министарства одбране се, између осталог, наводи и да су припадници трупа "Запад", "Југ", "Центар", "Исток" и "Дњепар" нанели тешке губитке непријатељу, како у људству, тако и у војној техници
Извештај са фронта: Руске трупе уништиле нафтно складиште и осакатиле америчку војну техникуwww.globallookpress.com © Ulf Mauder/dpa

Руске јединице уништиле су украјинско складиште нафте "Баловноје", одакле су се горивом снабдевала украјинска војска, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија групација Оружаних снага Руске Федерације погодиле су нафтно складиште 'Баловноје', одакле се горивом снабдевале и војне јединице Оружаних снага Украјине, као и људство и војну опрему непријатеља у 102 региона", наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Поред тога, било је уништили су и радар за осветљење и навођење са два лансера противваздушног ракетног система "С-300ПТ", као и лансер ПВО система ИРИС-Т немачке производње чији је једини корисник Украјина.

Даље се наводи да су системи противваздухопловне одбране током дана оборили 40 дронова и три вођене бомбе "хамер" произведене у Француској.

У саопштењу се, између осталог, наводи и да су припадници трупа "Запад", "Југ", "Центар", "Исток" и "Дњепар" нанели тешке губитке непријатељу, како у људству, тако и у војној техници. 

Према извештају са фронта, неутралисано је више од 1200 непријатељских војника и уништено више десетина тенкова и хаубица, између осталог и тенк "абрамс", две самоходне артиљеријске јединице М109 "паладин", више хаубица М777, два топа М119 и оклопни транспортер М113, произведени у САД.

Поред тога, одбијени су и напади украјинских јуришних трупа.

image