Економија

"Србијавоз" мења цене карата од 1. септембра: Како до попуста?

"Србијавоз" и у наредном периоду наставити да унапређује корисничко искуство и настојати да путовање железницом, које представља еколошки најприхватљивији и најповољнији вид превоза, учини још удобнијим и приступачнијим за све путнике
"Србијавоз" мења цене карата од 1. септембра: Како до попуста?© TANJUG/ Srbijavoz

"Србијавоз" настоји да унапреди искуство путовања железницом увођењем погодности за куповину карата путем интернета, а најављено поскупљење цена возних карата од 1. септембра 2024. године може да буде безболније уз мобилну апликацију и попуст од 10 одсто, уместо досадашњих пет одсто.

Тако ће карта за "Соко" на релацији Београд – Нови Сад коштати 661 динар ако се купи онлајн, односно 734 динара ако се купи на благајни или картомату. На повратне карте у оба случаја важиће попуст од 20 одсто.

"Додатно, сви путници који су карте купили преко мобилне апликације већ од овог месеца добијају пуш нотификације са обавештењима о евентуалним одступањима од планираног реда вожње у поласку, као и током вожње", наводе у саопштењу.

Додају да ће се истовремено примењивати фиксна накнада за куповину карата у возу која ће на основну цену карте износити додатних 500 динара.

"До краја августа путници ће моћи да користе и 23 нова картомата који
ће радити 24 часа на станицама широм Србије, а још 35 картомата биће инсталирано до краја године", истичу из "Србијавоза".

Наводи се да ће "Србијавоз" и у наредном периоду наставити да унапређује корисничко искуство и настојати да путовање железницом, које представља еколошки најприхватљивији и најповољнији вид превоза, учини још удобнијим и приступачнијим за све путнике.

image