Економија

Јовановић: Невероватан ИТ развој Русије, долазак стручњака у Србију користан за нашу економију

Област информационих технологија је дефицитарна у целом свету, па је долазак руских стручњака у Србију користан за нашу земљу, каже Милош Јовановић

Председник Опенлинк групе и ИТ стручњак др Милош Јовановић изјавио је да је велики број учесника и гостију на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу показатељ да је важно умрежавање без обзира на све разлике које су евидентне у тренутним геополитичким околностима.

"Мислим да је број гостију који је ове године на великом нивоу потврда да Русија и  руски државни врх раде озбиљну ствар када говоримо о развоју саме Русије и целог евро-азијског простора", рекао је др Јовановић.

На питање шта би Србија пре свега требало да преузме од Русије, имајући у виду колико се Русија изузетно брзо развија технолошки, др Јовановић каже да је невероватан степен информационог развоја пре свега Москве.

"Москва је један од ретких градова где имате могућност да користите све најнапредније дигиталне сервисе, говоримо о моделима плаћања, препознавању лица у метроу, о практичности што јесте улога информационо-комуникационих технологија", рекао је Јовановић.

Он је напоменуо да је ИТ дефицитарна област у целом свету, те да су такви стручњаци пожељни у било којој земљи у свету. Јовановић каже да долазак ИТ стручњака из Русије у Србију користан за српску економију и њен развој.

"Ми на тај начин добијамо елитну радну снагу, која је одлучила да свој живот и живот својих породица веже за нашу земљу. У том смислу ми треба да посматрамо то као оквир који нам даје могућност да будемо конкурентнији и већу могућност у смислу развоја", сматра Јовановић.

image