Економија

Капитални пројекти: Гради се обилазница око Крагујевца, Моравским коридором до Крушевца у октобру

Реч је о 22 километра и та обилазница ће после да се настави до Вучковице, наставиће се брза саобраћајница према Книћу, према Мрчајевцима да би били спојени са Коридором 11, путем Чачак-Краљево. Тиме Крагујевац у потпуности везујемо за Београд и Моравски коридор, рекао је Вучић
Капитални пројекти: Гради се обилазница око Крагујевца, Моравским коридором до Крушевца у октобруNone © FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ/ nr

Уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи Северне обилазнице око Крагујевца потписан је данас у Београду, у присуству председника Србије Александра Вучића.

Уговор су потписали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, в. д. директора "Путева Србије" Зоран Дробњак и директор предузећа "Србија ауто-пут" Звонимир Марковић.

"То је највећи пројекат који је Крагујевац видео у последњих четири-пет деценија и вредан је 265 милиона евра. Реч је о 22 километра и та обилазница ће после да се настави до Вучковице, наставиће се брза саобраћајница према Книћу, према Мрчајевцима да би били спојени са Коридором 11, путем Чачак-Краљево. Тиме Крагујевац у потпуности везујемо за Београд и Моравски коридор", закључио је Вучић.

Уговор је потписан уочи Уводне конференције пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања 145 локалних самоуправа у Србији - пројекат ЛИИД, чија укупна вредност износи 265,2 милиона евра.

Моравски коридор до Крушевца у октобру

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је са амбасадорима САД и Турске, Кристофером Хилом и Хамијем Аксојем, као и са представницима конзорцијума "Бехтел-Енка", разговарао о даљој динамици изградње Моравског коридора. Вучић је на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав" навео да је договорено да до краја октобра ове године буде завршено 11 километара од Макрешана до Крушевца (Кошеви), док ће цео пројекат бити готов до 2025. године.

"Ово је пројекат од изузетног значаја и први је ауто-пут у Србији који повезује исток и запад наше земље. Важно је и то што су партнери из САД и Турске изразили жељу да учествују у новим инфраструктурним и енергетским пројектима у Србији", навео је Вучић након састанка са амбасадорима САД и Турске и делегацијом конзорцијума "Бехтел-Енка".

image