Економија

Вучић поручио Сарајеву и Загребу: Да се играмо бројевима, колико километара ауто-пута сте изградили

Председник Србије обишао је данас Прибој и Пријепоље где је са грађанима разговарао о томе шта је потребно да буде изграђено од инфраструктуре као и о развоју туризма у том крају
Вучић поручио Сарајеву и Загребу: Да се играмо бројевима, колико километара ауто-пута сте изградили© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је за 10 година, колико је на власти у Србији, изграђено више ауто-путева него у целој Босни и Херцеговини од 1945. године до данас.

Вучић је тако одговорио на подсмех због тога што је деоница ауто-пута Ниш-Мерошина изграђена "у полу-профилу". Како је додао, сарајевски медији су се смејали због Мерошине, али се нису смејали у Новом Пазару.

"Видео сам то у делу сарајевских и загребачких медија. То сам рекао и пред бошњачким представницима: мени се смејете око километара ауто-пута. Нешто вам је смешно, спрдате се с тим колико је Србија изградила километара ауто-пута. Одлично, ајде да се играмо бројевима, чињеницама. Па за 10 година више је изграђено у Вучићево време пуног профила ауто-пута, него у Федерацији БиХ и целој Босни и Херцеговини од 1945. на овамо, па пута два", каже Вучић.

Како додаје изграђено је два пута више него што су они за 78 година изградили, а грађени су у Титово време.

"Ја ћу наставити да будем тако смешан и само нек ми се смеју, ови бројеви говоре све", каже Вучић.

"Имали смо разговоре са бошњачким представницима и муфтијом о томе како да превазилазимо међунационалне проблеме", рекао је Вучић након обиласка Прибоја.

image