Економија

Лидл из продаје повлачи кукурузно бело брашно због повишеног афлатоксина

У Лидлу кажу да његово конзумирање у дужем временском периоду може имати штетан утицај због чега се они који су купили овај производ са роком употребе до 1. априла следеће године позивају да производ врате у било коју продавницу овог ланца и новац ће им бити враћен и без рачуна
Лидл из продаје повлачи кукурузно бело брашно због повишеног афлатоксинаwww.globallookpress.com © Eduardo Parra

Компанија "Лидл Србија" саопштила је да из продаје повлачи кукурузно брашно произвођача "Интерпак 2015" ДОО и добављача ДПС Клас Груп ДОО, а које се продаје под именом "С љубављу домаће Кукурузно брашно бело 500г" и то због откривеног повишеног нивоа микотоксина, односно афлатоксина у овом брашну.

У саопштењу се наводи да његово конзумирање у дужем временском периоду може имати штетан утицај због чега се они који су купили овај производ са роком употребе до 1. априла следеће године позивају да производ врате у било коју продавницу овог ланца и новац ће им бити враћен и без рачуна.

Из "Лидла" појашњавају да се повлачење односи само на производ "С љубављу домаће Кукурузно брашно бело 500г" са роком употребе 1. април.2024. произвођача "Интерпак 2015" ДОО и добављача ДПС Клас Груп ДОО, док остали рокови употребе овог производа нису угрожени и обавештење се не односи на њих.

image