Економија

Српске фирме на сајму прехрамбене индустрије у Москви: Пријаве до половине октобра

Сајам ће се одржати од 5. до 9. фебруара следеће године, а реч је о највећој и најзначајнијој специјализованој изложби прехрамбене индустрије у Русији и Источној Европи, у оквиру које се организују сусрети произвођача, извозника и дистрибутера и представника водећих малопродајних ланаца
Српске фирме на сајму прехрамбене индустрије у Москви: Пријаве до половине октобраwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Компаније из Србије заинтересоване за учешће на 31. Међународном сајму прехрамбене индустрије "Продекспо" у Москви, могу да се пријаве до 13. октобра, објавила је Развојна агенција Србије (РАС) која заједно са Привредном комором Србије организује наступ наших фирми на овом сајму.

Сајам ће се одржати од 5. до 9. фебруара следеће године, а реч је о највећој и најзначајнијој специјализованој изложби прехрамбене индустрије у Русији и Источној Европи, у оквиру које се организују сусрети произвођача, извозника и дистрибутера и представника водећих малопродајних ланаца.

Ову сајамску манифестацију годишње посети око 70.000 посетилаца из више од 100 земаља, а са својим производним програмом наступи више од 2.000 излагача из 35 држава.
На претходном, јубиларном, 30. Међународном сајму прехрамбене индустрије "Продекспо", у оквиру националног павиљона Србије наступило је 17 наших предузећа из прехрамбеног сектора.

Представљени су програми смрзнутог и сушеног воћа, поврћа и печурака, ајвара, џемова и воћних намаза, природних и свеже цеђених сокова, до кондиторских, млечних и месних производа, вина и алкохолних пића.

Остварено је око 870 контаката и разговора, потписано 16 предуговора, а договорени су нови извозни аранжмани вредни више од шест милиона евра. На сајту РАС се може наћи текст јавног позива, као и неопходна пратећа документација за учешће на сајму.

image