Економија

Српско тржиште отворено за руске пољопривредне производе: Шанса за извоз вредан 10 милиона долара

Од 20. до 26. маја у Новом Саду, одржан је 90. Међународни пољопривредни сајам, током којег је десет руских компанија са ознаком "Произведено у Русији" представило своја достигнућа у пољопривреди
Српско тржиште отворено за руске пољопривредне производе: Шанса за извоз вредан 10 милиона долара© Tanjug/FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg

Руски извозници учествовали су на Међународном пољопривредном сајму у Србији, где су разговарали са потенцијалним партнерима о укупном извозном потенцијалу у износу од десет милиона долара, саопштио је Руски извозни центар, преносе "РИА Новости".

Наиме, од 20. до 26. маја у Новом Саду, одржан је 90. Међународни пољопривредни сајам, током којег је десет руских компанија са ознаком "Произведено у Русији" представило своја достигнућа у пољопривреди.

Како се наводи, на штанду "Произведено у Русији", домаћи произвођачи су представили готове прехрамбене производе, усеве и решења за агроиндустријски комплекс.

"Током седам дана трајања изложбе, одржано је више од 200 састанака са потенцијалним партнерима, а укупан извозни потенцијал преговора процењен је на десет милиона долара", поручују из Руског ескпортног центра (РЕЦ).

Додаје се да је за руске производе интересовање показало десетине међународних компанија, међу којима су и приватне компаније, фабрике и произвођачи из агроиндустријског комплекса.

Руску експозицију посетили су председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, шеф кабинета председника Привредне коморе Војводине Милан Стојанов и трговински представник Русије у Србија Андреј Крипунов.

Осим тога, изложба "Произведено у Русији", површине више од 250 квадратних метара, добила је награду за најбољи дизајн.

Наиме, наводи се да је Међународни пољопривредни сајам посетило 125.000 људи.

Руски експортни центар (РЕЦ) је државна институција за подршку неробног извоза која пружа финансијску и нефинансијску помоћ компанијама у свим делатностима, као и фазама изласка на страна тржишта, укључујући и у оквиру националног пројекта "Међународна сарадња и извоз".

image