Економија

Ђедовић Хандановић: Нема поскупљења електричне енергије и гаса

Министарка енергетике је поручила да цене остају исте, међу најнижим у Европи
Ђедовић Хандановић: Нема поскупљења електричне енергије и гаса© FOTO TANJUG / MRE / Emilija Jovanović

Министарка енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић је изјавила да су нетачни и злонамерни наводи да ће ове године доћи до поскупљења цена електричне енергије и гаса и додала да су такође, нетачни и злонамерни наводи да се одлажу поскупљења због избора и благе зиме.

"Није тако тешко утврдити да смо више пута још почетком новембра прошле године, по окончању ревизије аранжмана са Међународним монетарним фондом, саопштили грађанима да за 2024. нису планирана поскупљења. Дакле, пре избора и пре зиме", објавила је Ђедовић Хандановић на платформи Икс.

Када је реч о електричној енергији, она је нагласила да је ове године нагласак на реструктурирању ЕПС-а, али "без икаквих назнака за повећањем цене киловат-часа", што је како додаје "потврђено током последњих разговора са ММФ-ом у новембру прошле године".

Ђедовић Хандановић је објаснила да исто важи и за гас, и да је било "под знаком питања како ће се најављена такса за транзит кроз Бугарску одразити евентуално на цену, али пошто такса није заживела, нема никакве потребе да причамо о повећању цене гаса".

"Дакле, драги грађани - цене остају исте, међу најнижим у Европи", поручила је министарка.

image