Три премијере на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи

На 48. ФФС-у биће премијерно приказани филмови "Баук" редитеља и сценаристе Горана Радовановића, "Циклус" по сценарију Јелене Стојковић, која је коредитељка са Марком Јовичићем, као и остварење "Југодром"

Фестивал филмског сценарија (ФФС) биће одржан од 13. до 17. августа у Врњачкој Бањи уз учешће 11 остварења у главном такмичарском програму, најавили су данас организатори. На 48. ФФС-у биће премијерно приказани филмови "Баук" редитеља и сценаристе Горана Радовановића, "Циклус" по сценарију Јелене Стојковић, која је коредитељка са Марком Јовичићем, као и остварење "Југодром".

Како је најављено, у конкуренцији су и "Последњи стрелац" сценаристе Бранислава Јанковића, "Поред тебе" редитеља и сценаристе Стевана Филиповића и "Руски конзул" по сценарију редитеља Мирослава Лекића, као и Владимира Табашевића и Игора Бојовића.

Ту су и "Сунце мамино" редитеља и сценаристе Косте Ђорђевића, "За данас толико" Марка Ђорђевића, "Радничка класа иде у пакао" Младена Ђорђевића, "Недеља" сценаристе Стефана Бошковића и "Јорговани" по сценарију Давида Јаковљевића.

Жири фестивала чине редитељи Здравко Шотра и Ненад Павловић и сценариста Срђан Анђелић.