Култура

Театар "Комедијанти" из Санкт Петербурга 3. и 4. октобра на сцени Руског дома

На репертоару театра "Комедијанти" је представа "Пародиста", по истоименој драми добро познатог у Србији аутора бестселера "Лавр", "Авијатичар" и "Бризбејн", једног од главних савремених руских писаца, Јевгенија Водолазкина
Театар "Комедијанти" из Санкт Петербурга 3. и 4. октобра на сцени Руског дома© Руски дом у Београду

Позориште из Русије, театар "Комедијанти" из Санкт Петербурга, долази први пут у Србију, где ће 3. и 4. октобра на сцени Руског дома у Београду одиграти две представе на руском језику.

Представа "Пародиста", по истоименој драми добро познатог у Србији аутора бестселера "Лавр", "Авијатичар" и "Бризбејн", једног од главних савремених руских писаца, Јевгенија Водолазкина, на репертоару је театра "Комедијанти" од 2023. године и од тада се приказује са великим успехом.

Радња драме се одвија у савременом Санкт Петербургу.

Три године од погибије познатог комичара у саобраћајној несрећи, у његову кућу где живи удовица са новим мужем долази иследник, неки детектив Бубенцов са симпатичним говорним манама.

На захтев комичара, који је осећао свој превремени одлазак, детектив жели да истражи околности које су довеле до трагичне несреће. Поред њих троје на лице места долазе стидљиви инспектор за безбедност саобраћаја, лукава масерка и тајанствени спортиста. Нико од њих није онакав како изгледа на први поглед.

Представа ће бити изведена на руском језику, а улаз је бесплатан.

Концерт заслужне уметнице Руске Федерације Нине Мешчанинове "Хајде да једни другима дајемо комплименте", посвећен 100-годишњици истакнутог совјетског и руског песника и композитора Булата Окуџаве, аутора многих песама из култних совјетских филмова, биће одржан 3. октобра.

Улаз је такође бесплатан.

image