Култура

Београдска филхармонија: Вивалди за децу на "урнебесан начин"

Како је најављено, од виолиниста "у улози пролећа је Јелена Димитријевић, лето најављује Миљана Поповић Матерни, јесен доноси Селена Јаковљевић, а зиму Војин Алексић"
Београдска филхармонија: Вивалди за децу на "урнебесан начин"© Beogradska fiharmonija

Један од најпопуларнијих и најтраженијих пројеката за децу, "Четири годишња" доба Антонија Вивалдија, уз наратора глумца Владимира Алексића, изводиће се за децу до 18. октобра, најавила је Београдска филхармонија.

Из Београдске филхармоније је саопштено да ће Алексић "на урнебесан начин" са виолинистима у улози солиста приближити музику Вивалдија деци узраста од три до седам година, у терминима од 10 и 12 сати.

Како је најављено, од виолиниста "у улози пролећа је Јелена Димитријевић, лето најављује Миљана Поповић Матерни, јесен доноси Селена Јаковљевић, а зиму Војин Алексић".

"Поред тога што деца уживају у ремек-делу класичне музике и уче да разликују инструменте, Алексић их води кроз причу о 'чика Антонију', о самом делу и времену у коме је оно настало и то кроз пуно смеха", додаје се у саопштењу.

Београдска филхармонија је најавила да ће на сцени бити и букети цвећа, шлауфи, наочаре за пливање, кишне кабанице и санке, а концерт "Годишња доба" биће одржан 19. октобра за све остале посетиоце у 17 и 19 сати.

image