Култура

Београдска филхармонија са виртуoзом на кларинету Стојаном Кркулеским 10. маја на Коларцу

Филхармонијску публику очекује узбудљив концерт у ритму џеза и буги-вугија, а на репертоару ће се наћи дела Антајла, Дебисија, Шоа и Шостаковича
Београдска филхармонија са виртуoзом на кларинету Стојаном Кркулеским 10. маја на Коларцу© Принтскрин/Београдска филхармонија/инстаграм

Београдска филхармонија ће наступити са виртуoзом на кларинету Стојаном Кркулеским, под палицом Валентина Урјупина, у петак 10. маја у 20 часова на Коларцу.

Филхармонијску публику очекује узбудљив концерт у ритму џеза и буги-вугија, а на репертоару ће се наћи дела Антајла, Дебисија, Шоа и Шостаковича.

Први пут са Београдском филхармонијом наступа један од најталентованијих музичара са нашег поднебља, Стојан Кркулески, који је већ десет година соло кларинетиста Симфонијског оркестра у Луцерну.

Наступа широм света, а имао је част да сарађује са светским именима попут Лахава Шанија, Марте Аргерич, Данила Трифонова, Фазилом Сајем, и другима.

Београдски ђак Кркулески ће показати своју виртуозност, издржљивост али и тонску суптилност, најпре у "Рапсодији за кларинет и оркестар" Клода Дебисија, а потом ће публика чути чувено високо це4 - највиши тон који кларинет може да произведе, а којим завршава чувени "Концерт за кларинет и оркестар", Артија Шоа.

Раскошан концерт са пуно доброг ритма, шарма и музичких мајсторија, отвара "Џез симфонија" Џорџа Антајла која комбинује џез са симфонијском традицијом.

Кулминација ће бити уз бирљантну Шостаковичева Џез свита бр. 2 у којој ће се поред уобичајених симфонијских инструмената придружити саксофон, гитара и хармоника.

image