Култура

Београдска филхармонија изводи Бахову "Мису у ха-молу" 19. јануара у Коларцу

Поред интернационалних солиста са оркестром поново наступа Чешки филхармонијски хор из Брна
Београдска филхармонија изводи Бахову "Мису у ха-молу" 19. јануара у Коларцу© Milos Tesic/ATAImages

Београдска филхармонија ће са шефом-диригентом Габријелом Фелцом извести монументалну Бахову "Мису у ха-молу" 19. јануара од 20 часова, у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Поред интернационалних солиста, као што су сопран Вера Талерко, мецосопран Бет Тејлор, тенор Јулијан Хаберман и бас-баритон Зимон Робинсон, са оркестром поново наступа Чешки филхармонијски хор из Брна, наводи се у саопштењу.

Монументална "Миса у ха-молу" представља синтезу Баховог стваралаштва и једно од најзначајнијих вокално-инструменталних дела целокупне барокне епохе, истичу из Београдске филхармоније.

"Због своје грандиозности, 100 минута музике ове Мисе, није било подесно ни за најсвечаније црквене службе, а дело је интегрално изведено први пут 1859. године, више од сто година после Бахове смрти", истиче се у саопштењу.

За извођење Баховог ремек-дела, према наводима Београдске филхармоније, влада велико интересовање. Улазнице за стајање биће у продаји сат времена уочи почетка концерта, од 19 часова на благајни Коларчеве задужбине.

image