Култура

Оскаровци, домаће звезде и за свакога по нешто: Почиње продаја карата за 52. ФЕСТ

ФЕСТ је остао веран разноликости те ни ове године неће изостани драме, трилери, документарни, кратки, акциони, биографски, хорор, романтичне комедије, ратне драме, историјски и анимирани филмови
Оскаровци, домаће звезде и за свакога по нешто: Почиње продаја карата за 52. ФЕСТ© CEBEF / FEST

Продаја улазница за 52. ФЕСТ почиње у среду, 14. фебруара, на благајнама дворана у којима се фестивал одржава.

Посетиоци 52. Међународног филмског фестивала ФЕСТ, који траје од 23. фебруара до 3. марта, уживаће у чак 108 филмова међу којима је, како најављује организатор - Центар београдских фестивала ЦЕБЕФ, за свакога по нешто.

Никада дефиниција "за свакога по нешто" није била мање фраза него када је реч о филмовима који нас чекају на овогодишњем ФЕСТ-у, саопштили су из ФЕСТ-а.

Овогодишњи фестивал доноси нам, између осталог, нове филмове Александра Пејна, Акија Каурисмакија, Софије Кополе, Романа Поланског, Вудија Алена, Фернанда Труебе, али и Мајкла Винтерботома, Алекса де ла Иглесије и недавно преминулог Лукаса Ноле, те Луке Бурсаћа, Мирослава Лекића и Младена Ђорђевића.

Биће приказани и филмови чију режију потписују руски редитељ Јури Биков, српски глумац Радивоје Раша Буквић, Емилија Гашић, Синиша Цветић и други.

Од глумаца са нама ближих подручија гледаћемо последње бравуре Радка Полича и Жарка Лаушевића, али и улоге: Небојше Дугалића, Мојце Функл, Франке Мандић, Јура Хенигмана, Тихане Лазовић, Славка Собина Јасне Ђуричић, Николе Ђуричка, Леона Лучева, Слободе Мићаловић, Ивана Босиљчића, Тамаре Крцуновић, Горана Богдана, Филипа Ђурића, Мире Бањац и многих других.

Међу филмовима које не треба пропустити ту су претенденти за Оскара "Бартонова академија" Александра Пејна, "Зона интереса" Џонатана Глејзера, "Анатомија пада" Жистин Трије са Сандром Хилер – добитник Златне Палме на фестивал у Кану и "Златног глобуса" за најбољи сценарио, "Дечак и чапља" Хајаа Мијазакија који је добио и "Златни глобус" за анимирани филм, затим "Четири ћерке" редитељке Каоутер Бен Ханиј – номинован за Оскара за најбољи документарни филм, али и: "Господар" Јурија Бикова, документарац "Успон и пад Џона Галијана" са Пенелопе Круз, Наоми Кембел и Кејт Мос, те "Зелена граница" Агнешке Холанд (Велика награда жирија на фестивалу у Венецији), "Ја капетан" Матеа Гароне – номинован за Оскара за најбољи страни филм...

Карте се могу купити на следећим местима: МТС дворана, Дворана културног центра Београда, Дом омладине, Југословенска Кинотека, "Синеплекс Ушће" и "Синеплекс Галерија", као и онлајн на сајту tickets.rs (за филмове који се приказују у МТС Дворани), efinity.rs (за филмове који се приказују у Дому омладине) и cineplexx.rs (за филмове који се приказују у биоскопима "Синеплекс Ушће" и "Синеплекс Галерија"), као и путем апликација за мобилне телефоне.

ФЕСТ је остао веран разноликости те ни ове године неће изостани драме, трилери, документарни, кратки, акциони, биографски, хорор, романтичне комедије, ратне драме, историјски и анимирани филмови.

image