Култура

Премијера "Јоргована" на ФЕСТ-у: Инспирација "Рањени орао", глумци у новом светлу

Радња филма прати односе брачног пара глумаца Катарине и Игора који су заједно на екрану и снимају ТВ серију "Кад замиришу јорговани"
Премијера "Јоргована" на ФЕСТ-у: Инспирација "Рањени орао", глумци у новом светлу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Премијера новог домаћег филма "Јорговани" Синише Цветића биће одржана 27. фебруара у оквиру Такмичарског програма 52. ФЕСТ-а, најавила је данас ауторска и глумачка екипа у Београду.

Радња филма прати односе брачног пара глумаца Катарине и Игора који су заједно на екрану и снимају ТВ серију "Кад замиришу јорговани".

Редитељ Синиша Цветић рекао је да је од продуцената добио задатак да смишља сценарио.

"Ми смо се онда сетили Ивана Босиљчића и Слободе Мићаловић, донекле нам је инспирација била успешна серија 'Рањени орао', да их видимо у другачијим улогама", рекао је Цветић.

Додаје да је са сценаристом Давидом Јаковљевићем прво имао идеју да сниме филм који би алудирао на познато суђење између бившег холивудског брачног пара Џонија Депа и Амбер Херд, али су од тога одустали, јер би им било сувише досадно да се приказује само однос у судници.

"Зато смо снимили комедију, која је заправо и друштвена сатира, мелодрама, има више жанрова", рекао је Цветић.

Глумица Слобода Мићаловић Ћетковић рекла је да "Јорговани" није искључиво комерцијални филм већ ауторски камерни филм.

"Босиљчић и ја смо у сасвим другом светлу, односу, показали смо неку нову страну. Све је овде суровије, животније, мрачније", оценила је Мићаловић.

Иван Босиљчић верује да ће филм "Јорговани" бити гледан и да ће се публици изузетно свидети.

Гордан Кичић у филму глуми препотентног филмског и ТВ режисера, и каже да му је била "занимљива перспектива два момка редитеља и сценаристе", где су "спојили духовиту, опору и сурову причу".

Осим њих у филму глуме и Милутин Мима Караџић, Исидора Јанковић, Јован Јовановић, Јана Бјелица, Небојша Дугалић, Павле Чемерикић, Ненад Окановић, Вахид Џанковић, Петар Васиљевић.

image