Култура

Премијерно приказан трилер "Последњи стрелац", Јездић: Снимили смо филм за само 20 дана, биће гледан

Сценарио поставља питања - како живети, а не светити се другима? Како бити частан, моралан, како сачувати себе и не згрешити на заласку живота. Све су то универзалне категорије, нагласио је Јездић
Премијерно приказан трилер "Последњи стрелац", Јездић: Снимили смо филм за само 20 дана, биће гледан© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Свечана гала премијера домаћег филма "Последњи стрелац" редитеља Дарка Николића одржана је вечерас у биоскопу ЦинеСтар у тржном центру Ада Малл.
Филм је истовремено приказан у свим салама овог синеплекс биоскопа као права ексклузива.

Главне улоге у најновијем акционом трилеру тумаче Ненад Јездић, Милош Тимотијевић, Миодраг Мики Крстовић, Наташа Марковић, Александра Белошевић и други.

После уласка екипе преко црвеног тепиха, публику је прво дочекао ексклузивни наступ поп музичара Бориса Режака, који пева насловну тему “Последњи стрелац”.
Готово комплетна глумачка и ауторска екипа се поклонила пре пројекције филма, што је било неуобичајено и неочекивано, јер се обично представљање свих чланова тима оставља за сам крај филмске премијере.

Главни глумац Ненад Јездић је у изјави за медије уочи премијере констатовао да у великој понуди домаћих криминалистичких филмова и ТВ серија у последње време, ово јесте један од послова у низу са сличним садржајем и тематиком, али има и разлике.

"Ипак, ми глумци у својим животним фазама сада бирамо улоге и оно што као драмски уметници дајемо својим ликовима јесте и нека наша глумачка зрелост. Узбудљиво је то да је 'Последњи стрелац' у жанру трилера. Али то је трилер који има лепих пет емотивних пунктова. Ту је пре свега љубав мог јунака обавештајца према својој преминулој жени", објаснио је Јездић свој лик.

Такође, ту је изражена персонификација према самоћи, изолацији и самоизолацији у виду љубави према псу који је једино што му је остало од погинуле жене, како је глумац приближио радњу новог трилера.

"Врло сам задовољан филмом који сам гледао пре неколико дана. Морам признати да се сасвим добро прати, тече радња. Као глумац сам изнедрио глумачку емпатију према мом лику што ми је био задатак. Верујем искрено да ће филм бити веома гледан и тражен", оценио је Јездић и додао да са друге стране схвата да ће бити и критика, разноразних закључака, али да је то неминован део посла.

Према његовим речима, глумци и редитељи су увек "на тапету", али он сматра да се не треба много обазирати на те коментаре, већ је "потребно увек маштати и стварати". Сценарио потписује Бранислав Јанковић, а филм је рађен је у продукцији “Филм Плус Пицтурес”.

Редитељ Дарко Николић се афирмисао недавно са филмом и серијом “Једини излаз” (2022) и серијом “Немирни” (2023).

Ненад Јездић је подсетио јавност да је филм "Последњи стрелац" снимљен за само 20 дана, али не зато што су желели да нешто убрзају или нису имали времена, већ што сам "сценарио и садржај нуди једну камерну интимну причу".

Јездић је открио да му акционе сцене нису биле нимало захтевне, те да их и није било много, "таман онолико колико су потребне за заплет и нашу причу".

Водећи глумац у филму је желео да се сценарио односи баш на српског обавештајца, не да се копира неки амерички јунак из холивудских филмова, да то буде наша прича о лику на заласку каријере.

"Емотивно сам реаговао на оно што ми је предочено у сценарију, а на публици је да сама осети шта може у овој драми. Филм има чаробно дејство, такав је и 'Последњи стрелац'. Сценарио поставља питања - како живети, а не светити се другима? Како бити частан, моралан, како сачувати себе и не згрешити на заласку живота. Све су то универзалне категорије", нагласио је Ненад Јездић.

Нови филм "Последњи стрелац“ је акциони трилер са драмском причом главног јунака инспектора Курузовића (Ненад Јездић).

Инспектор након смрти вољене супруге увиђа бесмисао свог живота, проводи дане са својим псом, јазавичарем Чедом и чита књиге, све до тренутка када се после деценије проведене у иностранству у Београд врати његов љути непријатељ Атанасије (Миодраг Крстовић), познати балкански криминалац, умешан у убиство супруге Курузовића.

Ту почиње акција коју предводи његов колега инспектор Балтазаревић (Милош Тимотијевић).

image