Култура

Омаж Жарку Лаушевићу на Мартовском фестивалу: Премијера филма "Храна за голубове"

Мартовски фестивал, 71. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма биће одржан од 26. до 30. марта 2024. године у Дому омладине Београда
Омаж Жарку Лаушевићу на Мартовском фестивалу: Премијера филма "Храна за голубове"© Мартовски фесртивал

У оквиру ревијалног програма Домаћа панорама, на 71. Мартовском фестивалу 29. марта од 20.15 часова у Великој сали Дома омладине Београда биће приказана регионална премијера кратког играног филма "Храна за голубове" (2024. / 28') у којем је једну од последњих улога остварио легендарни Жарко Лаушевић, најавили су организатори.

У овом остварењу, снимљеном по сценарију и у режији Милице Спасојевић, Лаушевић игра Зорана, пензионисаног професора физичког васпитања, који одрађујући свакодневни ритуал, упознаје Дејана, дечка који има велики проблем. Зоран ће у Дејану препознати самог себе и имаће разлог да искористи своје тешко стечено знање, док ће Дејан добити све што није знао да му је преко потребно.

Филм је снимљен у продукцији Факултета драмских уметности у Београду, а поред Лаушевића улоге тумаче Лука Грбић и Ненад Маричић.

Мартовски фестивал, 71. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, стална манифестација у области културе од значаја за град Београд, биће одржан од 26. до 30. марта 2024. године у Дому омладине Београда, који је организатор и извршни продуцент догађаја.

Поред богатог такмичарског програма у неколико категорија, публици ће понудити и ексклузиван ревијални програм кроз Домаћу, Регионалну и Светску панорама.

image