Култура

Скерлић: Представа "Крамер против Крамера" се не наслања на истоимени филм

"Радили смо нашу причу. Нисмо се упуштали ни у какве релације са филмом. Нисмо то доживљавали као оптерећење. Радили смо свој посао", навео је редитељ Слободан Скерлић поводом нове премијере у Београдском драмском позоришту
Скерлић: Представа "Крамер против Крамера" се не наслања на истоимени филм

Представа "Крамер против Крамера", чија је премијера 15. јуна (20:00) у Београдском драмском позоришту (БДП), бави се проблемом распада брака, старатељства и родних улога, изјавио је данас редитељ Слободан Скерлић.

Књига "Крамер против Крамера", истоимени филм и драмски текст Ејвери Кормана (Аверy Цорман) бавио се тим проблемима седамдесетих година, а Скерлић је на конференцији за новинаре напоменуо да је "било важно да идејна компонента представе кореспондира са садашњошћу."

Скерлић је додао да се у смислу позоришног језика "определио за редукцију средстава", максимално се ослањајући на глумачку игру Андрије Кузмановића, Наде Мацанковић и Марије Пикић.

Према његовим речима, идеја је да позориште чине "страст и неколико дасака на сцени".

Скерлић је додао да у раду на представи нису улазили у дијалог и нису се ослањали на филм "Крамер против Крамера" (1977), у коме је главну улогу играо Дастин Хофман (Дустин Хоффман), иако су "имали свест да постоји".

"Радили смо нашу причу. Нисмо се упуштали ни у какве релације са филмом. Нисмо то доживљавали као оптерећење. Радили смо свој посао", навео је Скерлић.

Како је најављено, претпремијера представе је 14. јуна на малој сцени БДП-а, прва реприза је 16. јуна, а следећа играња биће на летњој сцени БДП-а "Миленијум арени" 21, 22, 23, 28, 29. и 30. јуна.

image