Култура

Почиње Међународни фестивал документарног филма РТ "Време наших хероја": 13 филмова о учесницима СВО

Oд 28. до 30. јуна у оквиру изложбе "Русија" у комплексу ВДНХ у Москви одржаће се фестивал документарног филма "РТ.Док: Време наших хероја" у оквиру ког ће бити пројектовани филмови о "онима који бране Русију, воле своју отаџбину и спремни су да јој служе до самог краја"
Почиње Међународни фестивал документарног филма РТ "Време наших хероја": 13 филмова о учесницима СВО© РТ

Међународни фестивал документарног филма "РТ.Док: Време наших хероја", посвећен јунацима Специјалне војне операције, биће одржан од 28. до 30. јуна у оквиру изложбе "Русија" у комплексу ВДНХ у Москви.

Фестивал је посвећен људима који сами себе не сматрају херојима, онима који једноставно воле своју отаџбину и спремни су да јој служе до самог краја – онима који бране Русију, истину и руски свет, објаснила је главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан.

Програм фестивала укључује 13 филмова о херојима Специјалне војне операције – војницима и војним лекарима, добровољцима са фронта и позадине, војним дописницима и свима који бране отаџбину.

РТ је покренуо Први међународни фестивал документарног филма "РТ.Док: Време наших хероја" у фебруару 2023. године у Москви. А након премијере, фестивал је одржан и у другим градовима Русије: Краснодару, Казању, Санкт Петербургу, Иркутску, Курску и Волгограду.

Фестивал је посетио и Донбас – филмови су се гледали на првој линији фронта у јединицама Оружаних снага Русије.

Документарне филмове о херојима СВО могли су да виде и у Аргентини, Азербејџану, Абхазији, Белорусији, Египту, Замбији, Италији, Кини, Либану, Никарагви, Пакистану, Перуу, Таџикистану, Турској, Јужној Осетији и Монголији, захваљујући подршци "Россотрудничества".

image