Култура

Путин воли класику: Открио који су му омиљени композитори

Руски председник Владимир Путин је посетио Вишу музичку школу у Јакутску , где је разговарао са студентима, а они су питали председника који су му омиљени композитори
Путин воли класику: Открио који су му омиљени композиториGetty © stock photo

Руски председник Владимир Путин рекао је да су Петар Чајковски и Волфганга Амадеуса Моцарта његови омиљени композитори класичне музике. Путин је посетио Вишу музичку школу у Јакутску , где је разговарао са студентима, а они су питали председника који су му омиљени композитори.

"Руски класици – Чајковски, наравно, страни – Моцарт, наравно, тешко се перципирају за ухо неспремног слушаоца", одговорио је Путин.

Такође је навео да му се допадају композиције Франца Шуберта.

"Заиста волим класичну музику. С времена на време уживам да је слушам", рекао је руски председник.

Током разговора Путин је такође замолио једну од ученица да свира флауту и ​​похвалио је. Шеф државе је истакао да је музика невероватна уметност и да је апсолутно интернационална.

"Чињеница да је наша земља, мултинационална земља, и чињеница да имамо прилику, укључујући и кроз музику, да се боље упознамо – то је огромна улога уметности. Музичка уметност доприноси стварању јединственог културног простора", додао је Путин.

Шеф државе је подсетио и на причу о томе како је први пут посетио Вишу музичку школу, а после редовних обавеза, током вечере, представници регионалног руководства су се понудили да певају.

"Схватио сам то као шалу, мислио сам да сам, не знам, у опери, када су почели да излажу гласове и културе Јакутије", рекао је Путин.

Након разговора са студентима Више музичке школе, Путин је направио групну фотографију са њима.

image