Магазин

Преминула глумица Шенон Доерти, звезда серија "Беверли Хилс: 90210" и "Чари"

Холивудска звезда Шенон Доерти, која је светску славу стекла глумећи у серијама "Беверли Хилс: 90210" и "Чари", преминула је у 54. години живота након вишегодишње борбе са раком дојке.
Преминула глумица Шенон Доерти, звезда серија "Беверли Хилс: 90210" и "Чари"Getty © Earl Gibson III/Getty Images

"Тешка срца потврђујем да је преминула глумица Шенон Доерти. У суботу, 13. јула, изгубила је битку са раком после много година борбе", рекла је њена дугогодишња сарадница Лесли Слоун у изјави за Пипл. Лесли је додала и да је Шенон била посвећена мајка, ћерка, сестра и пријатељица, као и да њена породица сада тражи само једно: да се испоштује њихова приватности како би могли да тугују у миру.

Звезда серија "Беверли Хилс: 90210" и "Чари"

Шенон се први пут прославила са улогом Бренде Волш у серији "Беверли Хилс: 90210". Пажњу и симпатије гледалаца она је привукла захваљујући романси са Диланом и њеног размишљања да ли да са њим изгуби невиност. Серија је постала изузетно популарна, као и сама глумица, која се појавила у 111 епизода.

Своју каријеру Шенон Доерти је наставила улогом у серији "Чари", у којој се, захваљујући натприродним моћима, борила против злих сила, раме уз раме са Алисом Милано и Холи Мери Комбс. У "Чарима" је он бриљирала све до треће сезоне, када је њен лик убијен, а нова улога додељена глумици Роуз Мекгован.

Дијагноза установљена 2015. године

Глумици је рак дојке први пут дијагностикован још 2015. године, а након тога уследило је лечење. Испрва су резултати су били охрабрујући, премда је већ након годину дана урађена двострука мастектомица, али се болест две године касније вратила, а потом и проширила. Упркос прогнозама које су бивале све горе, Шенон није посустајала, већ је своју борбу настављала и даље, верујући у оздрављење. Нажалост, опака болест је победила.

image