Магазин

Преминула Ирис Апфел, модна икона и дизајнерка која је одушевила свет својом појавом

Екстравагантна и јединствена Ирис Апфел била је једна од најпознатијих модних икона данашњице, која је својом појавом одушевљавала свет. Првог марта ове године њен живот се угасио - "геријатријска старлета", како је саму себе звала, преминула је у 103. години живота.
Преминула Ирис Апфел, модна икона и дизајнерка која је одушевила свет својом појавомGetty © Noam Galai

Ексцентрични стил Ирис Апфел привлачио је пажњу великог броја љубитеља моде, а обајве на друштвеним мрежама сакупљале на десетине хиљада "лајкова". Вест о смрти јединствене Ирис, која је својом енергијом зрачила загазивши у 103. годину, објављена је на њеном налогу на Инстаграму и потресла је модни цео свет.

Смeли аксесоари и необичне одевне комбинације

Ирис Апфел је била јединствена жена - увек дотерана, позната по својим смелим аксесоарима и одевним комбинацијама које одузимају дах. Заштитни знак Ирис биле су и велике округле наочаре које су додатно истицале њен смисао за моду, који је био радосно еклектичан.

Како је сама волела да каже, ниакда се није трудила да буде бунтовник, нити је намеравала да икада постане позната. Једино на чему је настојала јесте да буде задовољна и да буде своја. Љубитељи моде су то и препознали и времешну Ирис оберучки прихватили. Она је била инспирација многих и синоним за високу моду и екстраваганцију.

Љубав према моди је гајила од детињства

Љубав према моди Ирис је неговала од детињства - са својих 11 или 12 година је купила од уштеђевине свој први брош, који је постао попут портала у свет о коме многи само сањају. Кроз године, њена колекција аксесоара је постала толико позната да би јој на њој позавидели сви.

Студирала је историју уметности на Универзитету у Њујорку, а касније наставила да похађа и уметничку штоку на Универзитету Висконсин. Радила је и као текстописац за модни часопис Women’s Wear Daily, али и као дизајнер ентеријера.

image
VV inauguration
banner