Магазин

Мистерија М-троугла: Шта крије најпознатија аномална зона у Русији

Прошло је више од 40 година од када је у Русији откривена најпознатија аномална зона - Мољопски троугао. Неко би помислио да би за ово време интересовање требало да је спласнуло, али не - око овог феномена се оно не "стишава".
Мистерија М-троугла: Шта крије најпознатија аномална зона у Русији© Youtube / УРАЛОВЕД

У забаченом делу Русије, на изразито неприступачном терену недалеко од ушћа река Мољопка и Силва налази се такозвани Мољопски троугао. Неки га зову и Пермски (јер се налази на самој граници Пермског краја), а неки му "тепају" називајући га само М-троугао. Како год да се назове, ово је место у коме се већ деценијама дешавају натприродне појаве, за које научници из целог света не могу да нађу рационално објашњење.

М-торугао је место на коме се може остварити  контакт са ванземаљцима

Уфолози тврде да се у Мољопском троуглу посетиоци могу сусрести са многим необјашњивим појавама које пркосе здравом разуму. Примера ради, овде се, по њиховим речима, могу видети неидентификовани летећи објекти (НЛО) најразличитијих врста и димензија, који се некада на небу појављују заједно, формирајући облике неких невиђених космичких фигура. Има и оних који су наводно, у М-троуглу доживели контакт са ванземаљским силама - визуелни, телепатски, па чак и физички. Њихови наводи сугеришу на то да су та бића потпуно другачија од нас и да су настањена јако, јако далеко, изван Сунчевог система.

У М-троуглу се дешавају невероватне ствари

Они који су посетили ову аномалну зону наводе да је у њој све "поремећено" и да чак и време овде другачије тече: некада пребрзо, некада исувише споро, а некад и уопште - не тече. Уређаји се овде напрасно искључују и укључују, батерије се празне, а из звучника телефона, таблета и видео-камера допиру нејасни тонови, који подсећају на неке неразговетне речи ванземаљског порекла. Код неких људи се јављају чак и халуцинације, и то најразличитијих врста. Ко су главни кривци за све ово? Уфолози тврде да су "дошљаци из космоса" - а шта кажу научници?

Научници изнели свој став о М-троуглу

Када је аномална зона откривена 1989. године, око ње се дигла велика прашина, па су научници одлучили да истраже о чему се ту тачно ради. Резулатати експедиције били су крајње разочаравајући за љубитеље теорија завера: у земљишту нема никаквих елемената ванземаљског порекла, магнетно поље се ни по чему не разликује од стандардног, а пирамидалне структуре нису направљене ручицама "малих зелених", већ су се формирале јер је на том месту некада давно постојала топионица бакра, чији су радници слагали отпад на гомилу, а он је потом зарастао у грмље.

image