Магазин

Бајкалско језеро - База НЛО и мистични портал у паралелни универзум

Занимљиво је да се ни једно место на Земљи не повезује толико често са ванземаљцима и њиховим базама као Антарктида и Бајкалско језеро. За Антарктиду је донекле јасно - неприступачно подручје на коме је лако наћи уточиште ванземаљским бићима. Али, шта је то што Бајкал чини другом најпривлачнијом "дестинацијом" за ванземаљце?
Бајкалско језеро - База НЛО и мистични портал у паралелни универзум© Canva / Pawel86, Madezhda Moryak, dottedhipo, isolated

Од настанка па до данас, Бајкалско језеро обавијено је велом тајни и митова које пецароши са узбуђењем препричавају и које слободно можемо рећи подсећају на неки научно-фантастични филм. Ванземаљци, неидентификовани летећи објекти и три метра висока бића-амфибије представљају само мали део мистериозних појава за које кажу да се скривају у бајкалским дубинама. Откуд они тамо и због чега су баш Бајкал одабрали од толико других привлачнијих локација на Земљи?

База ванземаљаца на дну Бајкалског језера

Да се 1959. године није догодила авионска катастрофа на јужној обали језера Бајкал, врло вероватно да се овај мит никада не би ни родио. Наиме, чудој несрећи у којој се у Бајкал обрушио авион претходила је још необичнија сцена која се одигравала на небу: не само да ТУ-104 није био регистрован ни у једној авио флоти икада, већ је пред сам пад у Бајкал капетан авиона диспечерима саопштио о НЛО који се налази испред њега.

Сви диспечери моментално су добили забрану разглашавања добијених информација, а риболовци који су недалеко одатле пецали наводно су видели како је до тада невиђена округла летелица пратила авион све до његовог обрушавања у воду.

Читавих пет деценија касније руски уфолози организовали су експедицију на место обрушавања летелице, а према извештају, авион је оборен као последица активности ванземаљаца чија се скривена база налази на дну језера Бајкал, баш на месту на коме се авион срушио. Због чега се база НЛО налази баш на дну Бајкала истраживачи нису објаснили.

И док једни сматрају да се на дну језера налази база (или чак две базе) НЛО, други сматрају да је Бајкал портал у неки други, нама непознат универзум.

Бајкалско језеро - портал у паралелни универзум

Још један занимљив случај који је "подгрејао" гласине о ванземаљцима и њиховим летелицама догодио се 1982. године дубоко на дну Бајкала. Информација о том догађају има јако мало, па не преостаје ништа друго него ослонити се на сећања околног становништва.

Наиме, на северу Бајкала војници-рониоци су током једног од зарона у води наишли три метра високе хуманоиде без ронилачке опреме, у сребрним скафандерима и сферним шлемовима, а када су покушали да их улове мрежама - десило се неочекивано испливавање. Након тога тројица ронилаца су умрла од кесонске болести, а четворица остали са тешким инвалидитетом. Иначе, приче круже и да су на дну Бајкала научници из Иркутска уз помоћ посебне апаратуре открили трагове великих точкова, толико великих да она не постоје ни на једном возилу које припада људској врсти. Многи мештани причају и о томе да с времена на време на небу могу да се уоче НЛО који надлећу језеро и зеленкасто-провидне и јарко црвене кугле које их прате.

Место рођења нове врсте у сред Бајкала

Уколико сте помислили да је нестварним митовима дошао крај, преварили сте се. Постоји још једна занимљива теорија која се везује за Бајкал према којој се у језеру развио потпуно нови, разумни облик живота. Иако звучи невероватно, ова теорија могла би заправо да "оправда" необјашњиву ситуацију која се одиграла 1982. године у којој су рониоци страдали. Питање које мучи све научнике остаје неодгонетнуто - због чега би једна нова, разумна врста одабрала баш бајкалске дубине за свој дом? Све је очигледно: иако постоји мноштво неприступачних места на територији Европе и Азије, дубље - не постоји, и уколико би, чак и хипотетички, нова врста пожелела да се настани негде на Земљи и буде довољно скривена од радозналих погледа људске врсте, безусловно би Бајкал био "дестинација" број 1.

image