Магазин

Она је најлепша жена на свету према златном пресеку

Дефиниција златног пресека подразумева начин одређивања идеалних пропорција, а управо овом једначином је утврђено најатрактивније женско лице на свету. Титула је припала једној глумици порцеланског тена и специфичне лепоте.
Она је најлепша жена на свету према златном пресекуGetty © Mike Marsland / Contributor

Наука о лепоти је Ању Тејлор-Џој, Зендају, Белу Хадид и Маргот Роби ставила међу десет најатрактивнијих жена на свету, према правилима златног пресека. Многе од ових звезда нису увек изгледале као данас, већ су током година трансформисале своје лице уз помоћ стручњака за козметику, стилиста и фризера, а неке су признале да су се подвргле операцијама или другим процедурама, пише Дејли мејл. 

Што се тиче недавно објављене листе све жене биле су близу савршеног резултата од 100 одсто, а листа је састављена коришћењем компјутеризованих техника мапирања др Јулијана де Силве, чувеног пластичног хирурга који користи ову технологију у свом раду.

На врху се нашла глумица Ања Тејлор-Џој која је понела титулу најлепше жене на свету према златном односу. Њене очи, обрве, нос, усне, брада, вилица и облик лица су измерени и најближи су савршенству. Звезда великог талента и несвакидашње лепоте имала је највишу оцену што се тиче позиције очију са 98,9 одсто, и скоро је у свим другим категоријама била близу врха.

Следе је колегиница Зендаја са 94,37 одсто.

На трећем месту је Бела Хадид са 94,35 одсто. 

Златни пресек лица чувене Барби, односно Маргот Роби је био 93,43 одсто.

И лепота и таленат

Ања Тејлор-Џој је позната по суптилним и помало надреалним цртама лица које је чине јединственом. Њене деликатне и истовремено оштре црте лица, попут крупних очију и наглашених јагодица, доприносе њеном мистичном и магичном изгледу. Поред лепоте, глумицу се може похвалити и професионалним успесима, те треба истаћи маестрално одиграну улогу у серији "Дамин гамбит".

image