Магазин

Ако увек радите ове ствари, вероватно нисте толико добар партнер као што сте мислили

Везе су пуне несавршености и далеко су од бајковитих, идеалних прича - сигурно сте тога свесни и вероватно не мислите да сте најбољи партнер на свету, али то не значи да не правите неке грешке којих можда нисте свесни, а које негативно утичу на вашу везу. Ако примећујете да често радите неку од наведених ствари, можда би било добро да преиспитате како се опходите према својој "другој половини".
Ако увек радите ове ствари, вероватно нисте толико добар партнер као што сте мислили© Freepik/wavebreakmedia_micro

Иако партнер неће увек приметити ваше најлепше стране, то не значи да је веза осуђена на пропаст. Међутим, ако имате одређене навике које утичу на везу, оне временом могу да буду заслужне за пропаст везе. Ако радите следеће ствари исувише често, покушајте да поразмислите да ли је добро да тако и наставите:

Увек коментаришете ствари које партнер ради "погрешно"

Да ли вас излуђује начин на који ваш партнер сече поврће? Или вас можда нервира како слаже своју одећу? Ако у овим тренуцима не можете да одолите, па једноставно "морате" да га критикујете или нешто прокоментаришете "из шале", то може да буде лоше.

У свакој вези, сваки партнер има бар једну навику која другоме смета. Иако је нормално да не можете да се слажете у свему, не би требало да свака мала стар коју партнер уради буде повод за омаложавање и конфликт. Ако примећујете да сте ово почели често да радите, чак иако је несвесно, боље је да покушате да престанете. Ово ће само изградити огорченост и партнер ће се увек осећати као да није довољно добар за вас.  

Давање савета ако заиста желите да помогнете је једно, али константна потреба да контролишете идентитет, поступке и мисли партнера је супротност љубави.

Када се ваш партнер налази са пријатељима, увек морате ићи са њим

Толико се волите да не можете да поднесете да будете раздвојени, чак ни на неколико сати? Можда звучи романтично, али заиста није. Ако оба партнера немају сопствено друштво и интересе, који немају везе са романтичним односом, то углавном не доноси добро.  

Исто важи и ако не можете да не одолите, а да партнера не позовете барем једном телефоном када је са пријатељима. Не само што ово није добро за вашу везу, већ је и знак непоштовања према пријатељима партнера.

Морате дозволити вашој другој половини да има "предах" од вас, да одржава пријатељске односе с другима... Колико год се волите, једно другоме не можете да будете цео свет.

Ваша реч мора бити последња

Ако сваки пут покушавате да "победите" или да ствари буду по вашем када се ви и ваш партнер посвађате, то може значити да на однос гледате потпуно погрешно. Расправе не би требало да буду ситуације у којима се "побеђује" или "губи", већ прилике да се одређен проблем разреши тимским радом.

Следећи пут када дође до конфликта, размислите пре него што кренете "у напад" и запитајте се: Да ли ми је ово више потребно, него да нађемо заједничко решење и компромис?

Предлагали сте раскид током више од једне свађе

Слично као да имате последњу реч, претња да ћете раскинути током свађе са партнером може значити да покушавате да манипулишете ситуацијом да бисте "победили". Коришћење ових ултиматума може донети само лоше, јер су партнеру у том тренутку "руке везане". 

Никада не би требало да разговарате о раскиду током свађе, осим ако то заиста не планирате да урадите.

Увек сте на телефону, чак и када сте заједно

Данас је немогуће потпуно побећи од паметних телефона, али постоје тренуци када је пауза на друштвеним мрежама врло значајна - као, на пример, када сте на састанку са својим партнером.

Било да само гледате филм у кући или сте у ресторану, није довољно да само будете физички заједно ако желите да одржите јаку везу. Оставите уређаје по страни и сконцентришите се једно на друго. У супротном, партнер може да се осећа као да вам није стало до времена које проводите заједно, па самим тиме ни до везе.

image