Магазин

Кит прекинуо такмичење у сурфовању на Олимпијади (ВИДЕО)

У оквиру Олимпијских игара, у Француској Полинезији, на Тахитију одржава се такмичење у сурфовању и наметање у плаветнилу океана на кратко је прекинуо један кит. И он је показао шта уме.
Кит прекинуо такмичење у сурфовању на Олимпијади (ВИДЕО)© Todd Cravens/unsplash

Олимпијске игре нису само напета такмичења и обарање рекорда, већ су ту и споредне занимљивости које умеју у потпуности да засене спорт и у први план ставе крајње неочекиване "учеснике".

Наиме, док су се такмичиле Бразилка Татјана Вестон Веб и Костариканка Брис Хенеси на Тахитију у сурфовању, далеко иза њих појавио се кит. На спектакуларан начин "лансирао" се из воде у ваздух и изводио трикове. После неколико тренутака, наставио је својим послом и отишао у дубине.

Овај нестварни тренутак није неуобичајен, па се животиње као што су птице, фоке, па чак и ајкуле појављују док професионалци сурфују широм света. Сетимо се само када је 2015. године ајкула напала аустралијског такмичара Мика Фенинга троструког светског шампиона у сурфу. Срећом, он је успео да побегне, пише Скај Њуз.

На Тахитију, где је Олимпијско такмичење у сурфовању 2024. одржано скоро 10 хиљада миља од града домаћина Париза, китови се окупљају око острва током сезоне парења, рађања и миграције.

image