Магазин

Ово је званично најбољи град у Европи за ноћни живот

Рио де Жанеиро је проглашен најбољом дестинацијом на свету за ноћни живот, али се једно познато место за журке у Европи нашло на врху ове листе, према истраживању часописа Тајм Аут.
Ово је званично најбољи град у Европи за ноћни живот© Stephan Widua/unsplash

Добар ноћни провод је многим туристима водиља за бирање нових туристичких дестинација које треба посетити. Кафићи, дискотеке, добра музика, дуги разговори испред пабова су веома примамљиви посебно међу млађом популацијом, али пожељно је да знамо који су то градови најбољи од најбољих што се тиче ноћог провода.

Прво место је заузео Рио де Жанеиро, који има према оценама најбоље боемске барове, живу музику, плесне сале и спонтане самба забаве на отвореном. Прати га Манила, а на трећем месту је европски град - Берлин.

Шта Берлин чини најбољом дестинацијом за ноћни живот у Европи

Град је био највише рангирано место за забаву на поменутом континенту, а људи које је Тајм Аут анкетирао оценили су квалитет ноћног живота са 82 одсто, док његову приступачност са 48 одсто.

Рејв сцена по којој је познат у Берлину је саставни део градске културе, а посебно су допадљиви чувени берлински клубови. Ипак, и овај немачки град, познат широм света по својим мега-клубовима и огромним просторима је био сведок значајних промена после пандемије.

"Последњих неколико година били смо сведоци 'смрти' неких омиљених институција ноћног живота, али Берлин наставља да изнова осмишљава нове ствари. Такође, рејв журке на отвореном су се вратиле", рекла је берлинска списатељица Ана Гири-Мајер.

Што се тиче листе тренутно најбољих градова за ноћни живот на свету, она изгледа овако:

1. Рио де Жанеиро, Бразил
2. Манила, Филипини
3. Берлин, Немачка
4. Гвадалахара, Мексико
5. Остин, Сједињене Америчке Државе
6. Лагос, Нигерија
7. Ротердам, Холандија
8. Манчестер, Енглеска
9. Будимпешта, Мађарска
10. Акра, Гана
11. Буенос Ајрес, Аргентина

image