Магазин

Руска породица удомила 2 медведа: Живе у кући, једу за столом и знају да дају шапу

"Руска породица руча заједно са огромним медведом тешким 150 килограма" - наслов је који је пре неколико година објавио британски портал Дејли Мејл. Од тада, па све до данас, породица Пантелејенко из околине Москве не престаје да интригира јавност, а њихови кућни љубимци, медведи Степан и Сава, да маме осмехе својих власника и многобројних пратилаца на друштвеним мрежама.
Руска породица удомила 2 медведа: Живе у кући, једу за столом и знају да дају шапу© Риа Новости / Руслан Кривобок

У породици професионалних дресера Јурија и Светлане Пантелејенко из Подмосковља обитавају два необична кућна љубимца - два медведа спашена сигурне смрти. Степан и Сава, како су их назвали, ни по чему се не разликују од било ког другог љубимца - они се мазе са својим власницима, играју и извршавају команде, а поред свега тога и ручају са њима за истим столом.

@rtbalkan

Medvedi se zovu Stepan i Sava i vrlo su umiljati. 🐻⁣#rtbalkan #rtsrbija #serbia #srbija #hrvatska #crnagora #bosna #bih #zanimljivosti #foryou #foryoupage #fyp #fy ⁣#fypシ #rusija #russia #bear

♬ original sound - RT Balkan

Љубав на први поглед или: Како су Степан и Сава очарали будуће власнике

Јуриј и његова супруга Светлана су одувек гајили љубав према овим дивљим животињама, а своје љубимце усвојили су још док су они били сасвим мали. И Степан и Сава пронађени су у околним шумама, преплашени и исцрпљени, са многобројним повредама које су им нанеле друге звериж. Иако потпуно неугледни, очарали су своје будуће власнике који су им без размишљања пружили топао дом.

Дресура је била неизбежна, али су се медведи јако добро снашли

Иако рођени у дивљини, Степан и Сава су се јако брзо навикли на живот у кући и уз искусне "родитеље" потпуно променили свој темперамент. Они више нису дивље звери, већ питоми и врло дружељубиви љубимци. Они знају различите команде, долазе да се мазе и играју са својим власницима, а највише уживају да се купају у базену и играју водом.

Шта се налази на трпези Степана и Саве

По речима супружника, Степан и Сава су врло јешни љубимци: сваки од њих дневно поједе и до 25 килограма хране. На трпези крзнених чланова њихове породице налазе се и риба и поврће и воће. Али, оно што они дефинитивно највише воле јесте кондензовано заслађено млеко. Прехранити ове две звери, свакако, није лак задатак, али су Јуриј и Светлана на то били спремни.

Медведи су главне звезде руске естраде

Слава медведа није се ограничила само друштвеним мрежама. Штавише, одатле се преселила и на мале екране, али и филмска платна. Степан и Сава чести су гости професионалних фотосесија, филмских сетова и спотова популарних музичких извођача, у чему су, по речима власнице Светлане, изузетно успешни.

image