Изузетан медицински случај: Жена са две материце родила близанце

Жена у Кини са две материце, у јануару је сазнала да је у другом стању и да носи близанце, једног у свакој материци, што је изузетно ретко. Срединим септембра на свет је донела дечака од 3,2 кг и девојчицу од 2,4 кг, саопштили су медицински званичници из болнице у којој се породила.

Прошле године Американка са две материце породила се два пута у два дана, а сада једна жена из Кине такође са две материце, донела је на свет близанце, преносе званични кинески медији.

Мајка, идентификована само по презимену Ли, добила је дечака и девојчицу путем царског реза, саопштила је Народна болница у провинцији Шанси, објашњавајући да је овај случај био "један у милион".

"Изузетно је ретко да се близанци природно зачну у свакој шупљини материце, а још ређе да се изнесу до краја", саопштила је болница на својој званичној страници на кинеској друштвеној платформи Веибо.

Према наводима болнице, мајка је рођена са две материце, односно стањем које се зове дупла материца (uterus didelphys), које се јавља код једне од 2.000 жена, пише Си-Ен-Ен.

Њена прича је одушевила кориснике кинеских друштвених мрежа и постала вирална, са више од 50 милиона прегледа у последњих неколико дана, док су корисници делили поруке дивљења, сматрајући да је заиста овај случај право чудо.

Такође, из болнице су открили да је она раније имала спонтани побачај. Међутим, у јануару је Ли поново остала трудна и током раног прегледа ултразвуком откривено је да не очекује само једно дете, већ близанце – по једно у свакој материци. Након пажљивог и строгог медицинског надзора, родила је дечака од 3,3 кг и девојчицу од 2,4 кг, саопштила је болница.