Ово је "Мишелинов" ресторан са најскупљим дегустационим менијем - у коме морате да седите на поду
Најскупљи дегустациони мени оцењен једном "Мишелиновом звездицом" се налази у Токију, у ресторану "Гинза Китафуку", где најскупљи оброк по особи износи 2,130 долара. Он се у потпуности састоји од једне врсте снежног рака, коју посебно воли јапанска краљевска породица и која је толико поштована у Јапану да има музеј који јој је посвећен.
Ипак, чак и велики љубитељи морских плодова треба да се припреме за потенцијално наугодан призор, јер као део искуства, кувар коље животињу пред њиховим очима само неколико секунди пре него што треба да се поједе. Многи инфлуенсери тврде да је одлазак у овај ресторан "једно од најневероватнијих искустава са храном коју су икада имали", упркос високој цени.
Они који не могу да поднесу традиционални јапански стил седења могу затражити засебну просторију која има класичне столове и места за седење, углавном намењене туристима који желе да им буде удобније.
Гости који желе повољнији оброк могу да наруче јело од црвене крабе за 258 долара, а ова вечера и даље укључује представу припремања живог рака.
Необичан ресторан заузима прво место на новој листи коју је саставии портал о храни "Шефс пенсил (Chef’s Pencil)", у коме су проучавани најскупљи Мишелинови дегустациони менији широм света за 2024. годину. Други најскупљи је такође у Азији - ресторан "Ултравиолет" са три звездице који се налази у Шангају и у понуди има оброк који кошта 1,230 долара, преноси "Њујорк пост".
Портал је овај ресторан назвао "задивљујућом фузијом гастрономије и најсавременије визуелне технологије". Њујорк је на трећем месту, са најскупљим дегустационим менијем у САД који се налази у ресторану "Кавијар Рус".
Овде гости могу платити 950 долара за 11 оброка у којима је главни састојак кавијар, а исти град је такође заузео следеће место на листи са рестораном "Маса". На броју пет је токијски "Азабу Кадоваки", мали локал са три Мишелинове звездице и дегустационим менијем од 935 долара.