Магазин

Мит или истина: Особине због којих Рускиње важе за најпожељније жене на свету

Рускиње од давнина имају репутацију најпожељнијих и најтајанственијих дама на свету за којима милиони мушкараца свакодневно "губе главу". Због чега је сваки мушкарац макар једанпут маштао о лепотици из далеке и хладне Русије, а свака жена барем једном настојала да следи пример руских лепотица када су у питању облачење или став?
Мит или истина: Особине због којих Рускиње важе за најпожељније жене на свету© Canva / Nejron

Неприкосновене краљице стила, недостижне даме високих стандарда чије срце могу покорити тек искусни џентлмени и нежна бића меког срца која ће за своју породицу учинити све - управо овако можемо описати Рускиње које без обзира на све митове и стереотипе који о њима круже важе за најпожељније жене света.

Самосталност на првом месту, "принц на белом коњу" може и да сачека

Супротно свим митовима који круже, девојке из Русије воле да се ослањају само на себе: оне цене своју слободу и индивидуалност, а стремљење ка потпуној самосталности имају још од адолесцентског узраста. Факултетско образовање, изванредна каријера и властити капитал на листи њихових приоритета налазе на самом врху, док "принц на белом коњу" долази тек након остварених циљева. Поред ултимативне самосталности, Рускиње красе и тврдоглавост и смелост захваљујући којима чак и најлуђе њихове идеје "пролазе" без проблема.

Висока очекивања: џентлмен мора освојити срце даме

Неприступачне руске лепотице знају колико вреде: оне веома воде рачуна у чијем се друштву крећу и са каквим се момцима забављају, и не само да имају јасне критеријуме када је избор партнера у питању, већ и такозвани "црни списак" особина које код своје јаче половине никада неће толерисати. Према мишљењу припадника других нација, руско срце може освојити само џентлмен: онај који отвара врата, примиче столицу и на састанак долази са букетом цвећа, а уколико мушкарац не одговара том опису, вероватноћа да га једна Рускиња запази готово је равна нули.

Рускиње чак и смеће бацају сређене и нашминкане

Често ћете чути како Рускиње чак и да баце смеће иду потпуно сређене, што донекле и јесте истина: оне заиста важе за жене које су у свакој прилици (као и неприлици) уредне, лепо обучене и са мером нашминкане, које свој стил и лепоту стављају испред комфора. Природа је Рускињама подарила несвакидашњу лепоту коју њихов одмерен стил само додатно наглашава: оне умеју савршено да процене која одевна комбинација одговара њиховој конституцији, увек имају уредну и лепу фризуру, а њихов маникир и педикир обавезно се уклапају уз шминку. Руске даме одувек су преферирале лични стил пре него модне трендове, те их нећете видети како стоје у редовима током распродаја грабећи комаде којима је "рок трајања" једна сезона.

Изванредне и посвећене мајке топлог срца

Пожртвованост, брижан карактер, умерена строгоћа и топло срце одлике су које красе Рускиње када је реч о родитељству, а мало која нација може се похвалити толико емотивним и тесним односима између деце и родитеља као што то може руска. Захваљујући томе, чак и након стасавања деце и одласка из "породичног гнезда" односи са мајком готово да никада не захладне.

Куварице достојне "Мишелинових" звездица

Традиционална руска кухиња права је ризница несвакидашњих кулинарских рецепата који чак и врсне гастрономе остављају без даха, па није ни чудо што младе Рускиње, одрастајући у таквом окружењу, постају изврсне домаћице које својим талентом за кување освајају не само срца "Мишелинових" инспектора, већ и мушкараца широм света. Готово да нема те Рускиње која не уме да припреми борчш, организује седељку код за госте уз разноразне закуске или направи Наполеон – баршунастог укуса кремасту торту која се топи у устима.

Висока интелигенција – мач са две оштрице за руске жене

Као што смо на самом почетку споменули, по својој природи Рускиње су веома самосталне и независне, а њихова жеља за изузетном каријером често је препрека за проналажење партнера који се способан да њихове амбиције испрати и подржи. И поред тога што живимо у 21. веку где се стандарди мењају из дана у дан, за велики број припадника мушке популације важно је да њихова примања премашују примања лепших половина – ту настаје изазов који интелигентне и самосталне Рускиње ставља пред важан задатак: како својим способностима не уплашити партнера и не довести га у ситуацију да се осећа мање вредним?

image