Магазин

Естетски туризам у Русији: Дођеш стар, одеш млад

Ни за кога није новост да је руска медицина једна од најразвијенијих, а руски експерти из области естетске медицине међу најцењенијим на свету. Управо то је разлог због кога је све популарнији "естетски туризам" – туризам са циљем улепшавања.
Естетски туризам у Русији: Дођеш стар, одеш млад© Canva / BraunS

Одлазак у иностране земље ради обављања естетских корекција у тренду је већ годинама, а потрага за клиником и експертима који ће на најбољи начин да спроведу идеју у дело некада уме бити прави изазов.

Међу најпопуларнијим дестинацијама на свету налазе се Турска, Тајланд, али и Русија, чији експерти из области естетске и реконструктивне медицине слове за лидере у свету. Поред врсних тимова лекара, још један "бонус поен" за Русију доноси и стабилан курс рубље који гарантује да цена процедуре и постоперативног периода (уколико он постоји) неће драстично "скочити".  Које су то три најпопуларније интервенције које у Русију из године у годину "доводе" све већи број туриста?

Ињекционе процедуре - неинвазивне технике улепшавања

Међу најпопуларнијим подухватима за које су странци спремни да превале немали број километара налазе се ињекционе процедуре као што су ботокс, мезотерапија, биоревитализација и слично, будући да су у другим земљама овакви третмани вишеструко скупљи него у Русији.

Ипак, без обзира да знатно нижу цену оваквих услуга, руске клинике услуге неинвазивне естетске медицине пружају на завидном нивоу, а како би додатно уштедели и време и новац, странци се приликом посете руским клиникама опредељују за више различитих третмана одједном.

Блефаропластика

На другом месту најпопуларнијих интервенција налази се блефаропластика горњих и доњих капака, као и такозвана "кружна блефаропластика" која подразумева корекцију горњих и доњих капака истовремено. Овај тренд почео је да узима маха још у време познатог офталмолога Светослава Фјодорова, када су људи из других градова Русије и других земаља махом долазили у центар микрохирургије у коме је он радио како би операцију заказали баш код њега.

Од тада па све до данас, офталмолошке интервенције, као и естетске интервенције попут блефаропластике многи странци обављају баш у Русији, која са разлогом важи за једну од најпопуларнијих дестинација када је у питању естетски туризам.

Мамопластика

Корекције груди најраспрострањенија су естетска операција не само у Русији, већ у целом свету, а лепе груди сан су сваке жене. На срећу, пут до лепих груди данас је и више него једноставан, нарочито имајући у виду да се у Русији налазе многи естетски хирурзи светског гласа, а да су импланти који се користе међу најбољима на свету.

Иако се цена често налази међу пресудним факторима када је у питању избор дестинације и клинике у којој ће се операција изводити, занимљиво је и то да баш код руских експерата то није једини критеријум: велики број туриста долази са циљем да своју естетску интервенцију обави код одређеног хирурга, без обзира на цену, будући да од знања и искуства одабраног лекара зависи и коначни исход и задовољство клијента.

image