Магазин

Мет Гала 2023: Звезде обучене у част Лагерфелда и његове мачке Шупет

Свет моде синоћ се још једном окупио у Њујорку на годишњој манифестацији Мет Гала, а ове године тема је био контроверзни модни дизајнер Карл Лагерфелд. Доносимо вам неке од најоригиналнијих аутфита са црвеног тепиха.
Мет Гала 2023: Звезде обучене у част Лагерфелда и његове мачке Шупет© Tanjug / CJ Rivera / Invision / AP

Преко четиристо званица окупило се синоћ у њујоршком Метрополитен музеју како би одали почаст преминулом уметнику Карлу Лагерфелду, а својим модним комбинацијама највише пажње привукли су Джаред Лето и Дожа Кет, који су се "маскирали" у Карлову мачку Шупет, која се такође нашла на списку званица за овогодишњи бал.

Звезде на црвеном тепиху

Свечаности у част Карла Лагерфелда присуствовале су бројне звезде из света шоу-бизниса, а међу званицама су се нашли и глумица Џена Ортега, супер модели Наоми Кемпбел и Жизел Бундшен, глумица Ирина Шајк, ријалити звезде Ким Кардашијан, Кајли Џенер и Кендал Џенер, Бритни Гринер, кошаркашка зврзда која је доскора била у руском притвору и многи други.

Две звезде, супер модел Карли Клос и тенисерка Серена Вилијамс искористиле су присуство на манифестацији као прилику да у јавности најаве своје трудноће.

Дрес код посвећен Карлу и "аутфити" за памћење

"Крем де ла крем" шоу-бизниса и синоћ је блистао у незаборавним креацијама најпознатијих модних дизајнера, а највише пажње привукли су следећи "аутфити":

Ријалити породица Кардашијан - Џенер

Ријалити породица Кардашијан - Џенер ове године одлучила се за сведеније одевне комбинације - сестре Кајли и Кендал блистале су црвеној хаљини и црном бодију са упечатљивим рукавима до пода, код се Ким одлучила за Скјапарели хаљину са бисерима.

"Желела сам да се осећам гламурозно", рекла је Ким за Вог на црвеном тепиху, "Желела сам бисере, јер шта више подсећа на Карла од бисера?"

Џаред Лето

Глумац Џаред Лето одлучио је да почаст ода не само Карлу Лагерфелду, већ и његовој највећој љубави, мачки Шупет, те се на свечаности појавио у њеном облику. Необичан костим Џаред  је прошетао црвеним тепихом са посебним поносом, а све очи биле су упрте у њега.

Јунг Мајами

Реперка и водитељка подкаста "Кариша Плиз", Јунг Мајами, на синоћној манифестацији својим "аутфитом" привлачила је бројне погледе, а црна хаљина од тила украшена белим бисерима по мишљењу многих била је прави погодак.

Дожа Кет

Контроверзној певачици очигледно је "у крви" привлачење пажње својим "аутфитима" где год да се појави, а за овогодишњу Мет Галу Дожа је одлучила да се преруши у Шупет.

Ријана

Барбадоска лепотица се на Мет Гали појавила у белој хаљини украшеној ружама, а посебну пажњу привукле су њене наочаре: премда је Карл Лагерделд био познат по наочарама за сунце у свакој прилици, Ријана је одлучила да синоћ понесе баш тај аксесоар. Уколико погледате мало ближе, приметићете да наочаре имају и трепавице!

Монтеро Ламар Хил

Амерички репер познатији под псеудонимом Лил Нас Икс на свечаности се појавио у екстравагантном сребрном костиму и штиклама, а маска од бисера и чипке многе је подсетила на Карлову мачку Шупет.

Харви Гилен

Амерички глумац Харви Гилен такође се истакао међу званицама, а његов "аутфит" састојао се од пудерасто розе панталона и смокинга у истој нијанси украшеног розе цветовима, а читаву комбинациу употпунио је и бисерном огрлицом.

image