Магазин

"Ружичаста револуција": Барби изазвала међународну несташицу розе боје

Веровали или не, али свет је остао без розе боје! Главни кривац за несташицу коју није очекивао је филм "Барби" због кога су девојке широм света дословно полуделе за гардеробом и аксесоарима у препознатљивој ружичастој нијанси. До када ће "ружичаста револуција" трајати нико не зна, а на нама је да се понадамо да ће се боја ускоро вратити на тржиште.
"Ружичаста револуција": Барби изазвала међународну несташицу розе боје© Canva / Juan Moyano, Wikimedia Commons / Mattel, Inc.

Нови филм Грете Гервиг "Барби" већ нас је у неколико наврата обасуо розе бојом: прво најавом за филм, затим бројним розе "аутфитима" инспирисаним популарном лутком који су преплавили друштвене мреже, и наравно, чувеном кућом из снова са филмског сета која изгледа баш као она којом су се девојчице широм света играле када су биле мале. Израда чувене куће била је пројекат за себе пре свега због њене величине, а затим и количине розе боје које је била потребна да се она окречи. Ипак, изгледа да се појавио један мали проблем који нико није очекивао: свет је остао без розе боје!

Свет је остао без ружичасте боје!
Свет је остао без ружичасте боје!
Одржавање тог "детињастог" тренда било је најважније. Желела сам да розе боја буде изузетно светла, и да све буде тачно на ивици да буде превише. Као резултат, свет је остао без розе боје!

Кућица у филму баш као она са којом смо се као деца играли

Читав сет је посебна врста уметности инспирисана Палм Спрингсом и модернизмом средњег века, а сумњи да пројекат неће бити реализован по највишим стандардима готово да није ни било имајући у виду да је Грети и главној декоратерки Кејти Спенсер ово трећа сарадња у низу, након "Гордости и Предрасуде" и "Ане Карењине".

Сама кућа популарне Барби израђена је без зидова и врата да би што више подсећала на ону којом се деца играју, а једне стране готово да и нема. Овај потез многе критичаре је изненадио, будући да је ипак у питању филм са правим јунацима који глуме популаран пар, Барби и Кена.

"Буквално смо стварали алтернативни универзум Барбиленд", рекла је Гервиг, а изгледа да је помама за ружичастом бојом надмашила понуду те боје у свету. Преостаје да видимо када ће се "ружичаста револуција" завршити, а розе боја поново појавити на тржишту.

image