Заборавите на футролу! Епл ускоро лансира телефон који ће сам себе штитити од оштећења

Технолошка компанија Епл најавила је да ће се ускоро на тржишту појавити први мобилни телефон коме неће бити потребна футрола. Тајна лежи у новом патенту, а "отпорне куглице" штитиће уређај од огреботина и оштећења и придавати му шљаштећи изглед.

"Тихи луксуз" ускоро ће бити доступан свима са Епл мобилним телефонима, ако је веровати информацијама које су се појавиле. Према наводима Дејли Мејл, једна од водећих технолошких компанија Епл патентирала је отпорну на огреботине задњу страну телефона за смартфоне, чија ће површина бити заштићена од оштећења кључевима и осталим оштрим предметима, захваљујући чему ће корисници моћи да забораве на употребу футрола. Будући да не постоје прецизне информације када ће се први овакав телефон наћи у продаји, остаје да будемо мало стрпљиви.

"Заштитне куглице" ће у будућности штитити телефон од огреботина

Према информацијама којима у овом тренутку располажемо, у производњи кућишта мобилних телефона у будућности ће се користити чврст хибридни материјал који ће помоћи да геџети и поред свакодневног коришћења буду као нови. Предвиђа се да ће задња страна уређаја бити покривена "отпорним куглицама" које би могле бити израђене од метала, стакла, керамике и других адекватних материјала, а пречник сваке заштитне куглице биће приближно 5 милиметара.

Ове чврсте микрогрануле не само да ће штитити Ајфоне нових генерација од огреботина и других оштећења, већ ће бити и део њиховог дизајна, а сагласно патенту, светлост на њима ће се преламати, а куглице ће шљаштети попут драгоценог камења. Ипак, још увек нема поузданих информација да ли ће моћи да се осете под прстима, или ће полеђина телефона бити потпуно глатка.

Како наводи Дејли Мејл, овај новитет пре свега ће бити имплементиран у најновије Ајфон уређаје, а аналогни материјали потенцијално ће се користити и на Ајпед и Мекбук уређајима.

Патентирана и нова наруквица за Епл паметни сат

У фебруару ове године Епл Инсадјер пренео је да је компанија Епл патентирала и нову наруквицу за своје паметне сатове која ће имати електрохромне функције захваљујући којима ће корисници имати могућност да самостално мењају боју и изглед свог скупоценог аксесоара, као и подешавају текстуалне елементе на њима. Измене дизајна моћи ће да се подесе и у складу са нотификацијама које пристижу, а овај новитет још увек није угледао светлост дана.