Магазин

У Лос Анђелесу извучена главна награда од милијарду долара у игри на срећу

У локалној продавници на ћошку у центру Лос Анђелеса продат је победнички тикет за ''Пауербол џекпот'', вредан нешто више од милијарду долара, што је шести по новчаном добитку победнички тикет у САД и у историји те игре.
У Лос Анђелесу извучена главна награда од милијарду долара у игри на срећу© Canva / Syda Productions

Пауербол играчи бирају укупно шест бројева за пет белих и једну црвену (Пауербол) куглу, а како би се добио џекпот потребно је да се поклапају свих шест. Како преноси АП, бројеви који су били на тикету су тзв. беле кугле 7, 10, 11, 13, 24, и једна црвена ''пауербол'' кугла 24. Према статистици, вероватноћа да се џекпот освоји је један у 292,2 милиона случајева!

Награда се исплаћује одједном или на рате, а добитник плаћа и порез

Калифорнијска лутрија је путем Твитера саопштила да је победнички листић продат у Лас Палмитас Мини Маркету, који ће добити бонус у износу од милион долара од лутрије.

Победник може изабрати или укупан џекпот који се исплаћује у годишњим ратама или паушални износ од 558,1 милиона долара, при чему су имена победника забележена у јавној евиденцији. До сада, већина победника бирала је управо паушални начин исплате, а за свој добитак, према америчкој регулативи, добитници морају платити и порез од чак 37 процената!

Милиони само "пљуште"

Последњи пут када је неко освојио ''Пауербол џекпот'' било је 19. априла, а добитник је постао богатији за скоро 253 милиона долара. Та игра на срећу игра се у 45 савезних држава, као и у Порторику, Вашингтону, и на Девичанским острвима у оквиру САД. АП подсећа да је досад највећи добитак у играма на срећу извучен у новембру прошле године, такође на лутрији "Пауербол", и такође у Калифорнији, и да је износио 2,04 милијарде долара.

image