Магазин

"Ожените се Рускињом": Како је Наталија спојила више од 100 парова

Наталија Фактулина је на идеју да повеже православну "браћу и сестре" дошла јер су даме у Руској Федерацији бројније од мушкараца, а додаје да су озбиљне и посвећене породици
"Ожените се Рускињом": Како је Наталија спојила више од 100 парова© Tanjug

Стотину мушкараца и жена из Србије и Русије стало је на луди камен захваљујући Рускињи Наталији Фактулиној, власници агенције за брачно посредовање. Наталија је пре неколико дана усталасала јавност када је прошетала београдском Кнез Михаиловом улицом у венчаници носећи транспарент на којем је писало: "Ожените се Рускињом".

У разговору за РТ Балкан ова "српска снајка" открива да је спојила више од сто парова који су се венчали и добили децу, а и сама је већ 15 година у срећном браку са Стеваном из Шапца са којим има троје деце.

С обзиром на то да је лично прошла кроз читаву процедуру, веома добро зна шта парови могу да очекују и које су предности и мане оваквог начина ступања у брак.

"Кад сам дошла у Шабац била сам одушевљена, сви су ме лепо прихватили, а обожавам своју свекрву која је дивна, не меша нам се у однос и даје нам подршку. Мушкарци из Србије су породични, све би дали за децу. Са друге стране, овдашње жене не желе да живе у селу или мањим градовима, све би у Београд. Стева то није хтео, а ја сам одмах схватила какав је он. Образован, вредан, жели да има кров над главом и стабилан посао. Њему се допало што сам вредна, породична, самостална у бизнису", каже Наталија и додаје да њеном супругу није сметало што не зна да кува.

Наглашава да је на идеју да повеже православну "браћу и сестре" дошла јер су даме у Руској Федерацији бројније од мушкараца, озбиљне су и посвећене породици.

"Пре три године регистровала сам агенцију у АПР-у, све радим у складу са законом. Није ми намера да неког преварим, већ да помогнем. Упознавање почиње тако што покажем фотографије и њихове основне податке код мене у бази, затим потпишемо уговор и разговарамо о томе шта очекују од партнера. Када увидим очекивања потенцијалног младожење, дам му предлог. Ако му се свиди особа коју предложим, организујем телефонски разговор и видео позиве. Након ступања у директан контакт, ако пар нађе заједнички језик, договоре сусрет. Девојка долази у Србију, а ако схвате да су једно за друго, следи венчање", објашњава Наталија.

Додаје да су упознавање, комуникација и склапање брака најкраће трајали две недеље, али да има и оних који одуговлаче.

"Не могу да гарантујем да ћу наћи свима партнера, али сваког месеца, у просеку, прославимо два венчања", поносно додаје Наталија.

Тада нема веће среће за родбину младенаца и њихове најближе.

"Сви су срећни, то је као празник љубави. Кад моје Рускиње виде такву атмосферу, да су сви расположени, нема бојазни да се неће прилагодити. Нашим девојкама не смета да живе на селу, али желе самосталност и мир", наводи наша саговорница. 

Додаје да је њеним клијенткињама образовање будућег сапутника мање важно, али су им важни стабилност и подршка.

Наталија наглашава да су нетачни малициозни коментари да се Рускиње у Србији удају због папира.

"Русија је огромна земља са пуно могућности, то нису сиромашне девојке, стварно су добре и квалитете", поручује она.

На крају разговора за РТ Балкан додаје да је највише зову из села по читавој Србији, али и Срби из иностранства.

"То ми даје снагу да наставим даље. Зову ме из Београда, Новог Сада, Новог Пазара, Врања, али и Срби из БиХ, Хрватске, Немачке, Аустрије", набраја она и додаје да су је контактирали мушкарци свих година, од 30 до 70 година. 

image
VV inauguration
banner