Магазин

Инфлеунсерка кува за децу као одговор на бацање хране зарад "лајкова"

Бацање хране зарад великог броја прегледа и "лајкова" је већ годинама популаран "тренд" на друштвеним мрежама, али једна инфлуенсерка је одлучила да преокрене ову врсту оналјн садржаја. Уместо бацања великих количина намирница, она их користи и припрема храну за становнике своје заједнице.
Инфлеунсерка кува за децу као одговор на бацање хране зарад "лајкова"

Од малих ногу слушамо да не би требало да се играмо храном, али многи инфлуенсери намерно погрешно користе различите намирнице и пића, како би прикупили прегледе. Корисници који постављају овакве клипове се ослањају на чист шок-фактор који добијају бацањем хране и просипањем различитих пића. Иако се у последње време овакав садржај све чешће критикује, још увек је популаран тренд на интернету.

Поред стотине хиљада клипова у којима се храна уништава и постаје поптуно нејестива зарад привлачења пажње, "Сарти кукс (Surthy Cooks)", инфлуенсерка из Либана, је одлучила да промени ову врсту "забаве". Као одговор на овакве садржаје, она снима себе док припрема храну за сиромашну децу у свом граду.

Њени клипови углавном прво приказују инфлуенсере који бацају одређене намирнице, које она потом искористи у свом клипу и спреми на десетине оброка за људе у својој заједници. Храна је другачија у сваком снимку, често припрема различите врсте меса, кромпира, слаткиша... У неким клиповима припрема храну у свом дому, док у другим излази напоље и даје деци прилику да јој помогну и учествују у процесу.

Људи често остављају позитивне коментаре испод њених садржаја, говорећи да је ово правилан начин коришћења великог броја пратиоца: промовисање добрих дела. Сигурно је да се њен садржај издваја међу многим корисницима ТикТока и Инстаграма, али чак и оваква дела могу бити критикована на друштвеним мрежама. Поједини корисници пишу да она "само користи свој профил како би промовисала себе", да би зарађивала и да је кување за децу само другачији начин привлачења пажње.

Као и сваки инфлуенсер, Сарти ће користити своју платформу и пратиоце за популарност и зараду, али неоспориво је да њена дела помажу другима. Поред тога, њен посао као инфлуенер је управо да утиче на друге људе, у овом случају, на позитиван начин, што се показало успешним.

Један од популарних ТикТокера (којег је претходно користила за један свој снимак, јер је често бацао храну) је почео да иде њеним стопама и донира храну људима којима је потребна. Садржај у коме људи помажу другима тако што им купују храну, одећу и ствари за хигијену постепено постаје све популарнији на друштвеним мрежама и Сарти је велики део оваквог развоја онлајн трендова. Иако је можда необично називати помагање другима људима "трендом", сигурно је боље да се овакав садржај популаризује, него бацање залиха хране или пића.

Нико не може засигурно рећи да ли инфлуенсери помажу другима само зарад сопственог имиџа или им је заиста стало до хуманитарног рада, али можда је ипак боље да се креатори прославе и добијају милионске прегледе тако што хране децу, него уништавајући намирнице?

image