Магазин

ТикТок "запалили" необични кућни љубимци: У Кини помама за мангом, његове коштице "злата вредне"

Готово преко ноћи ТикТок су преплавили снимци кинеске омладине која је "полудела" за мангом, односно његовом коштицом, а тренд је отишао толико далеко да се од њих праве кућни љубимци. Сулудо или не, видео снимци из дана у дан имају све више прегледа и "стичева", а корисници се уткручу чији ће "љубимац" бити лепши, већи и сређенији.
ТикТок "запалили" необични кућни љубимци: У Кини помама за мангом, његове коштице "злата вредне"© Canva / alexandraivankovich

Друштвена мрежа ТикТок ових дана изнедрила је још један необичан тренд који (сасвим очекивано) долази из далеке нам Кине. Наиме, миленијалци и зумери одлучили су да, када већ не могу имати правог кућног љубимца, узму ствар у своје руке и уз помоћ маште и манга себи створе једног, замишљеног.

Манго љубимци - нови тренд који је "запалио" ТикТок

Кинеска омладина још једном је изненадила остатак света својим "изумом", а овога пута у питању нису ни необични одевни предмети, ни "недовршени станови", већ нешто тотално другачије - манго љубимци, о којима они брину као о правим правцатим четвороножним другарима, чешљају их, успављују и воде у шетњу.

Како би добили једног манго љубимца, потребна им је само свежа тропска воћка коју је неопходно ољуштити како би се из ње извукла коштица, а за разлику од правог љубимца, овај је доста повољан за одржавање. "Процедура" је и више него једноставна: они извађено коштицу перу шампоном како би одстранили преостале делове манга, а затим тако опрану коштицу суше феном, "чешљајући" длачице којима је прекривена коштица. Када она буде потпуно сува, на њој цртају окице, нос и уста - "et Voilà", што би рекли Французи - "љубимац" је спреман! Веровали или не, неки их чак и фарбају и надограђују трепавице!

@i_hate_spaghetti

Part two of dying my pet mango seed purple🥭💜

♬ Play Date - Melanie Martinez

Тенденција за "необичним" љубимцима постоји одавно

Наравно, кинеска омладина није "измислила топлу воду", а тренд поседовања нестандардних (вештачких) кућних љубимаца постоји већ деценијама. Седамдесетих година прошлог века, у Сједињеним Америчким Државама продавали су се каменчићи - кућни љубимци, који нису били ништа друго до облуци камена са налепљеним очима и инструкцијом за коришћење и "одржавање". Иако звучи сулудо, народ је "полудео" за њима.

Касније, појавили су се и "Тамагочи" - пикселизовани "љубимци" које је већина нас "гајила" са посебном пажњом, а страх да нам не угине терао нас је да га свуда носимо са собом и хранимо у пола дана и ноћи. Ех, каква су то времена била! Тако да, Кинези нису ни први, а сигурно ни последњи који имају сулуде љубимце, а нама преостаје само да сачекамо неки нови талас и нагађамо - а шта је следеће?

image