Магазин

Пацијенти у Енглеској ће први у свету имати приступ инјекцији за лечење рака

Инјекција за лечење рака која може да скрати време лечења до три четвртине биће доступна многим пацијентима у Енглеској, саопштила је Британска Национална здравствена служба (НХС).
Пацијенти у Енглеској ће први у свету имати приступ инјекцији за лечење рака© freepik.

Многи пацијенти који испуњавају услове и који се лече имунотерапијом у Енглеској, добијаће инјекцију сваке године, наведено је из НХС-а након одобравања Регулаторне агенције за лекове и здравствене производе.

Пацијенти ће имати могућнопст да добију имунотерапију седмоминутном ињекцијом, уместо интравенозним путем, што je трајало од 30 до 60 минута, наводи агенција.

"Ово одобрење не само да ће нам омогућити да пружимо бржу негу за наше пацијенте, већ ће омогућити и медицинским тимовима да лече више пацијената током дана", рекао је консултант онколог др Алекандер Мартин, а преноси Ројтерс.

Време лечења за неке пацијенте који имају рак биће скраћено:

"Увођење овог третмана значиће да стотине пацијената могу да проведу мање времена у болници и ослободиће драгоцено време у јединицама за хемотерапију. Одржавање најбољег могућег квалитета живота пацијената оболелих од рака је од виталног значаја, стога ће увођење инјекција направити значајну разлику", рекао је Питер Џонсон, директор НХС и додао да је "одржавање најбољег могућег квалитета живота пацијената оболелих од рака од виталног значаја и да ће увођење подкожних инјекција направити велику разлику".

Бројне студије чији је предмет истраживања рак, сугеришу да већина пацијената преферира да прима лекове  поткожно, уместо интравенозно због смањене нелагодности, лакоће примене и краћег трајања лечења.

image